Heideroosjes krijgt eigen tentoonstelling

19-09-2009 @ 13:45

Het onlangs geopende Museum de Kantfabriek in Horst exposeert een multimediaal overzicht van 20 jaar Heideroosjes.

Op woensdag 30 september zullen Pinkpopbaas Jan Smeets en journalist/TV presentator Leon Verdonschot de opening verrichten. Vanaf vrijdag 02 oktober is de tentoonstelling ook toegankelijk voor het publiek.

in eerste instantie waren we verbaasd toen Museum de Kantfabriek ons benaderde” bekent Zanger/gitarist Marco Roelofs. “Heideroosjes in een museum? Dat vonden we nogal een tegenstelling. Maar in tweede instantie eigenlijk ook heel erg eigenwijs en dús typisch Heideroosjes”.

De tentoonstelling is getiteld “20 jaar Heideroosjes; a bag full of stories” en is een wandeling door de geschiedenis van Nederlands meest populaire punkrockband ooit. Het overzicht bevat diverse filmbeelden, krantenknipsels, achtergrondinformatie en decor, zoals onder meer het allereerste instrumentarium van de band. Dat staat opgesteld op een podium en er mag op gespeeld worden “Dan kan de bezoeker zelf even ervaren hoe ’t voelt om in de Heideroosjes te spelen” aldus de band.

De opening is 30 september om 19.30 uur en vanaf vrijdag 02 oktober is de tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. Het overzicht blijft in Museum De Kantfabriek te zien tot en met zondag 06 december.
Voor meer info over openingstijden kan men kijken op de website van museum de kantfabriek. 

http://www.museumdekantfabriek.nl/