Heideroosjes stoppen in 2012

14-09-2011 @ 22:06

De Heideroosjes, Nederlands bekendste en meest spelende punkrockgezelschap gaat stoppen. De band opereert al 22 jaar in ongewijzigde bezetting. Op 21 november verschijnt het nieuwe en tevens laatste studioalbum ‘CEASE-FIRE’. De week daarvoor start de laatste tournee door de zalen. De voorverkoop voor de afscheidstour start zaterdag 17 september om 10.00 uur. In 2012 speelt Heideroosjes nog een select aantal festivals waarna in september het doek definitief valt.

Heideroosjes deden bijna 1500 optredens door heel Europa maar toerden ook in de Verenigde Staten, Japan en Zuid Afrika. In 2004 ontving de groep een Edison. De band stond lange tijd onder contract bij het grootste punklabel ter wereld, het Amerikaanse Epitaph Records. Heideroosjes verkocht een paar honderdduizend albums en speelde meermalen op festivals als Pinkpop, Pukkelpop, Lowlands en Rock Werchter. Ook schuwde het viertal opmerkelijke samenwerkingen niet. Zo speelde de groep samen met het Metropole Orkest en maakte met Gerd Leers, destijds burgemeester van Maastricht, een protestsong over het softdrugsbeleid. Ook werkte de band samen met uiteenlopende popartiesten zoals Henny Vrienten, Urbanus en Lemmy Killmister van de Engelse rockband Motörhead.

Dit doet pijn tot in mijn botten” vat zanger/gitarist Marco Roelofs het besluit samen. “Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning. Wij zijn op 14-jarige leeftijd samen begonnen en zijn inmiddels meer dan de helft van ons leven met elkaar op pad. We zijn langer samen als band dan met onze vriendinnen”.
Maar de intensieve levensstijl die bij het bandleven hoort maakte niet meer ieder bandlid gelukkig, zo blijkt. “Wanneer je in een professionele band speelt dan zit er altijd druk op de ketel. Dat constante gevecht begon ons op te breken. Daarover hebben we veelvuldig gesproken en we kwamen steeds tot dezelfde conclusie; als we onze onderlinge vriendschap willen behouden, dan moeten we deze intensieve samenwerking loslaten”.
Daarom heeft de band besloten om nog één keer de studio in te duiken en samen het laatste album op te nemen. “Daarna doen we de afscheidstournee van een jaar en daarmee sluiten we met opgeven hoofd dit prachtige jongensboek af”.

TOURDATA 2011
Za 15 okt: VOLKEL - Festyland
Vr 18 nov: LEEUWARDEN - Romein
Za 19 nov: HORST - Flestival (Merthal)
Wo 23 nov: LEUVEN (B) - Depot
Vr 25 nov: OOSTMALLE (B) - OC De Notelaar
Za 26 nov: MAASEIK (B) - Fuego
Zo 27 nov: OPWIJK (B) - JH Nijdrop
Do 01 dec: AMERSFOORT - Kelder
Vr 02 dec: APELDOORN - Gigant
Za 03 dec: ENSCHEDE - Atak
Do 08 dec: UTRECHT - Tivoli
Vr 09 dec: ZWOLLE - Hedon
Za 10 dec: EINDHOVEN – Speedfest (Klokgebouw)
Do 15 dec: HEERLEN - Nieuwe Nor
Vr 16 dec: GRONINGEN - Vera
Za 17 dec: LEIDEN - LVC
Do 22 dec: NIJMEGEN - Doornroosje
Vr 23 dec: DEVENTER - Burgerweeshuis
Do 29 dec: PURMEREND - P3

http://www.heideroosjes.com/