COMPONIST ROBIN DE RAAFF WINNAAR BUMA TOONZETTERS PRIJS

09-09-2009 @ 12:25

"Vioolconcert" bekroond als beste Nederlandse compositie van 2008
30 augustus jl. ontving componist Robin de Raaff uit handen van Buma Cultuur directeur Frank Helmink de Buma Toonzetters Prijs voor zijn Vioolconcert. De internationale vakjury onder voorzitterschap van Lucas Vis kwalificeerde het Vioolconcert als beste Nederlandse compositie van 2008. De prijs werd uitgereikt in het Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens de tweede editie van Toonzetters.

De jury roemt het werk om haar “grote virtuositeit” en noemt het stuk “zeer expressief en rijk van klank”. Het Vioolconcert is opgedragen aan dirigent Jaap
van Zweden
, het Radio Filharmonisch Orkest en violiste Tasmin Little, die de eerste uitvoering verzorgden. Deze première vond plaats in de ZaterdagMatinee op 6 december 2008.

Naast het werk van De Raaff klonk afgelopen weekend muziek van Peter Adriaansz, Wilbert Bulsink, Einar Torfi Einarsson, Rozalie Hirs, Hanna Kulenty, Roderik de Man, Martijn Padding, Edward Top en Klas Torstensson.

Toonzetters is het toonaangevende evenement voor en van de componist en
uitvoerende in de hedendaags gecomponeerde muziek. Het doel van Toonzetters is een breed publiek te laten zien hoe avontuurlijk en gevarieerd de nieuwste werken van Nederlandse componisten zijn.
Toonzetters wordt georganiseerd door Buma Cultuur, het Muziekgebouw aan ’t IJ en Muziek Centrum Nederland.
Meer informatie: www.toonzetters.nl.