Prijzen voor beste Nederlandse compositie uitgereikt tijdens Uitmarkt

27-08-2008 @ 14:59

Componist Richard Rijnvos ontvangt voor zijn compositie NYConcerto de Buma Toonzetters Prijs uit handen van dirigent en juryvoorzitter Lucas Vis. De prijs wordt uitgereikt op zondag 31 augustus tijdens de eerste editie van Toonzetters, een nieuw festival dat plaatsvindt tijdens de Uitmarkt in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Vis zal tevens de Muziekgebouw Prijs uitreiken. Deze prijs is voor de Radio Kamer Filharmonie en pianist John Snijders, die de winnende compositie NYConcerto in première brachten. De winnende compositie NYConcerto, een opdracht van de ZaterdagMatinee, werd op 24 maart 2007 in première gebracht.
Tijdens het festival worden vanaf 11.00 uur de tien beste nieuwe Nederlandse gecomponeerde werken van 2007 nogmaals ten gehore gebracht in gratis toegankelijke miniconcerten gepresenteerd door Roeland Hazendonk. Naast werk van de winnaar Richard Rijnvos worden tijdens Toonzetters composities uitgevoerd van André Arends, Willem Jeths, Hanna Kulenty, Yannis Kyriakides, Roderik de Man, Carlos Micháns, Piet-Jan van Rossum en Klas Torstensson. De top van de Nederlandse orkesten, ensembles en musici waaronder de Radio Kamer Filharmonie, ASKO | Schönberg Ensemble, Ensemble MAE, Orkest de Volharding en het Ives Ensemble zal tijdens deze dag spelen.
Toonzetters wordt georganiseerd door Buma Cultuur, het Muziekgebouw aan ’t IJ en Muziek Centrum Nederland. Meer informatie over het programma, de componisten en hun werk is te vinden op www.toonzetters.nl