Shinedoe presenteert haar nieuwe album No Boundaries

29-08-2009 @ 11:15

Vergeet techno, vergeet minimal, house, funk of jazz. Vanaf nu zijn dit slechts leidraden naar de wereld van Shinedoe, een plek waar een geheel eigen draai aan elektronische dansmuziek wordt gegeven. Toepasselijk getiteld No Boundaries kiest de Amsterdamse dj/producer op haar nieuwste album voor een breed geluid, altijd met het vizier op de dansvloer, nooit voorspelbaar. Na een paar wereldveroverende jaren, waarin de dj haar unieke draaistijl wist te perfectioneren en met debuutalbum Sound Travelling een overduidelijk stempel drukte op de internationale dancescene, kan deze plaat zodoende worden gezien als de volgende stap in het pioniersbestaan van Shinedoe.

Want was het niet Dilemma, de eerste track die Shinedoe ooit uitbracht, die meteen na release al door velen tot dé clubhit van 2004 werd bestempeld? Aan de vooravond van een globale minimal-hype was het ondermeer deze diep groovende plaat die de toon zette; de naam van Shinedoe was definitief gevestigd, evenals haar talent voor het produceren van toonaangevende dansmuziek. Na de release van debuutalbum Sound Travelling in 2006 bleek Shinedoe temeer een ontstopbare kracht in de constant groeiende technoscene, altijd op zoek naar een eigen geluid, nooit mee met de stroom.

Zo heeft Shinedoe ook op haar langverwachte tweede album niet voor de makkelijke weg gekozen.

No Boundaries is vooral een ontdekkingstocht langs de vele geluiden die in de loop der tijd haar dj-sets hebben gedefinieerd. Gevolg is een plaat waar ritmische dansvloertracks worden afgewisseld met organisch klinkende jamsessies, warm en jazzy, diep en funky.

Ik volg altijd mijn ziel”, aldus Shinedoe. “Muziek komt recht uit mijn hart, zo is ook Sound Travelling ontstaan. Ik ben nu echter een paar jaar verder, en heb gemerkt dat ik mezelf steeds verder push om niet steeds hetzelfde te doen. Dat is duidelijk te horen op No Boundaries, een totaal andere plaat dan Sound Travelling, met name door de invloeden uit de dub, funk en jazz. Voor mij is dit album een duidelijk signaal dat ik ben gegroeid als artiest, het is een stuk moeilijker om mij nu in een hokje te stoppen.

Terugblikkend op de impact die haar debuutalbum teweeg bracht, kan opvolger No Boundaries ongetwijfeld op een warme ontvangst rekenen. Voor Shinedoe, die haar wereldwijde boekingen de laatste jaren aanzienlijk zag toenemen, betekent het album een belangrijke stap in haar carrière. En de house en techno, daarvan weten we nu dat de muziek haar horizon zal verbreden, met dank aan de vooruitziende blik van Shinedoe.

Wanneer ik draai, kan de muziek alle kanten opgaan. Ik beperk me niet tot één of twee stijlen, het gaat simpelweg om ritmes die mijn hart sneller doen slaan”, aldus Shinedoe. “Dat gevoel wilde ik naar dit album overbrengen. Er staan een paar echte dansvloertracks op, zoals Jazz It Up en Higher, maar ik vind het ook bijzonder om voor het eerst met een vocalist te hebben gewerkt op No Boundaries.
Ik zie dit album daarom echt als een mijlpaal; elke track heeft zijn eigen gevoel, schakelend van een housegevoel naar warme, minimale techno –zo divers heb ik nog nooit geklonken.

ShinedoeNo Boundaries is vanaf heden te krijgen in de betere muziekwinkels.

Tracklisting CD
1. Below
2. Bounce To This
3. Jazz It Up
4. Higher (ft. Innersphere)
5. Finding A Balance
6. No Boundaries (ft. Bumpy aka Mr.J.)
7. Just For Us   

Tracklisting Vinyl                                                        
A.    Bounce To This                                                     
B.    No Boundaries (ft. Bumpy aka Mr. J.)                  
C.    Jazz It Up                                                               
D.    Finding A Balance                                                 
E.    Higher (ft. Innersphere)                               
F.    Below

www.shinedoe.com | www.intactorecords.com

Shinedoe op MySpace: www.myspace.com/shinedoe | www.myspace.com/intactorecords

Shinedoe op Hyves: www.hyves.nl/shinedoe

Volg Shinedoe op Twitter: www.twitter.com/shinedoe