Negentig nieuwe tv-titels op publieke netten

28-08-2009 @ 17:07

3747' class='textlink'>Nederland 1, 2 en 3 komen in het nieuwe televisieseizoen met negentig nieuwe tv-programma's.

Donderdag was er een gezamenlijke najaarspresentatie van alle publieke omroepen. Vanaf september zijn wezenlijk meer nieuwe tv-programma’s te zien dan in voorgaande seizoenen, waarbij crossmediale projecten een speerpunt vormen. Zo komt BNN enkel online met de comedy Oh My God! Deze serie gaat over internetdaten en is interactief, want het publiek kan thuis meedoen met de webcam. Omroep MAX biedt een cursus internet voor senioren. Iedereen kan internetten bestaat uit een tv-programma, maar heeft uiteraard ook een uitgebreide website.
De omroepen komen verder met een nieuwe omroepplayer, waardoor alle programma’s en videobeelden beschikbaar worden gesteld aan websites van bijvoorbeeld kranten en netwerksites. Hiermee wil de NPO zijn bereik vergroten. ‘We zoeken nadrukkelijk mensen op met een minder tradioneel mediagebruik, zoals jongeren’, licht een woordvoerder toe.
Op 3747' class='textlink'>Nederland 1 zijn weer veel vertrouwde gezichten als Paul de Leeuw (Lieve Paul) en Yvon Jaspers (Over mijn lijk, Boer zoekt vrouw). Nieuwe dramaseries zijn Bernhard Schavuit van Oranje (VPRO) en Bloedverwanten (Avro). De Avro gaat ook op zoek naar een hoofdrolspeelster voor de musical Mary Poppins.
Het tweede net komt met een vierdelig cultuurmagazine met Freek de Jonge. Meer cultuur is er met Kunststof TV (NPS), Kunstuur (Avro) en Eeuw van de Stad (VPRO). Nieuwe dramaseries op Nederland 2 zijn Annie M.G. (Vara/NPS) en het Nederlandse historische koningsdrama De Troon (Avro). De Rode Kamer (KRO) helpt mensen met een kleine fobie of een groot trauma.
Op Nederland 3 brengt BNN een nieuw improvisatieprogramma De Badgasten en gaat de jongerenomroep op zoek naar een nieuwe zanger voor popband Di-rect. De VPRO brengt de satirische serie Harirah, waarin hoofdrolspelers van Marokkaanse en Turkse afkomst hun kijk op de Nederlandse samenleving delen. De NPS geeft Triana een wekelijkse frequentie. De talkshow van Joost Karhof gaat over macht, geld en politiek.
Bron: ANP/Adformatie