ARCTIC MONKEYS VOOR TWEE CONCERTEN NAAR AMSTERDAM

25-08-2009 @ 11:38

Afgelopen zondag is op Lowlands bekend geworden dat the Arctic Monkeys op 10 en 11 november terugkomen naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  

De succesvolle afsluiter van Lowlands heeft afgelopen zondag de Alpha tent weer op z’n kop gezet. Het viertal uit Sheffield zorgde voor weer een superstrakke show waarbij nieuwe nummers van hun vrijdag verschenen album 'Humbug' werden afgewisseld met een aantal bekende hits.

The Arctic Monkeys worden in november in de Heineken Music Hall vergezeld door special guests Eagles of Death Metal (EODM). Ook deze band rond Jesse Hughes kreeg de Alpha tent zondag moeiteloos plat met hun opzwepende Amerikaanse garage-rock.

Met het debuutalbum ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’ uit 2006 hebben the Arctic Monkeys direct succes, want dit album is het meest succesvolle debuutalbum aller tijden in Engeland en wint zowel een Mercury Prize als een Brit Award. The Arctic Monkeys hebben direct laten zien geen hype te zijn, want ook het album ‘Favourite Worst Nightmare’ uit 2007 blijkt een zeer goede opvolger en bereikt in Nederland de #1 positie in de album charts. Nu met het net verschenen album ‘Humbug’ en het overweldigende optreden op Lowlands 2009 laten de mannen zien dat het Arctic Monkeys avontuur nog lang niet voorbij is.

ARCTIC MONKEYS
& special guests EAGLES OF DEATH METAL
Datum: dinsdag 10 & woensdag 11 november 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 38 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Toegang vanaf 16 jaar

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag 29 augustus om 10.00 uur via www.livenation.nl