27e editie Sjwaampop op 23 augustus

13-08-2009 @ 21:44

Het gratis toegankelijk festival Sjwaampop barst zondag 23 augustus 2009 voor alweer de 27e keer los op de Swalmer Markt. Sjwaampop wordt ondersteund en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Roermond, waardoor het bestuur van Stichting Sjwaampop er ook dit jaar weer in is geslaagd een zeer gevarieerd muzikaal programma neer te zetten!

De Zjwamer band Autopilot heeft als winnaar van het Sjwaampop Podium de eer om het festival te openen. Hun set, bestaande uit zowel eigen nummers als covers in een “Auto-pilot jasje”, gecombineerd met een flinke dosis humor waren dé ingrediënten die ervoor zorgden dat deze band de eerste prijs van de bandwedstrijd in de wacht sleepte.

De muziek van de Roermondse rockband Fisk zal vervolgens Swalmen en de regio verder wakker schudden! Fisk staat voor pakkende melodieën, massieve grooves en mooie hardrocksolo’s, samen verpakt in een vette sound. Een beetje punk, een beetje glam….kortom: Hot & Hard Grooving Rock ‘n Roll!

Stereo is het resultaat van de speurtocht naar Nederlands rocktalent in het programma “Rocknation“ van RTL 5. De bandleden omschrijven dit programma als “een prettig steuntje in de rug”. Nu komt het echter op de bandleden samen aan en men is er vast van overtuigd het publiek te laten horen dat zij absoluut winnaar-waardig zijn! Onlangs verscheen Stereo’s debuutalbum “Monogamy”. Nummers als “Last forever” en “Unexpected” zullen het publiek zeker bekend in de oren klinken!

Hierna rocken de 4 Duitse jongens van Cyrcus nog even lekker stevig door onder hun credo: “Blood, Sweat, Bubbles”! Cyrcus produceert een explosieve mix van metal, alternative en punkrock, die direct ontvlamt in de hoofden van het publiek!

De muziek van The Red Hot Chili Bastards behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Deze Red Hot Chili Peppers tribute band zal absoluut zorgen voor een waar Sjwaampopfeestje, zeker voor de echte “Peppers”-fans! Vooral niet stilstaan is gegarandeerd!

Het driekoppig rockmonster DeWolff is een absolute live-sensatie.
Deze jonge gasten nemen je terug naar de jaren ’60 en ’70 van oa Deep Purple, Led Zeppelin, Cream en Pink Floyd met hun rauwe, psychedelische sixtiesbluesrock. Het heeft stijl, het speelt hard en het speelt met passie: DeWolff!

Knetterende afsluiter van Sjwaampop zal dit jaar dance-act Soulvation zijn.
Soulvation, de band rondom DJ Roland Molendijk en toetsenist Jeroen Rietbergen en bekend van de hits “Reset Your Brain”en “Summer In The City”. Een band met een simpele, doch doeltreffende missie: “Gij zult dansen”!

Kortom: de 27e editie van Sjwaampop staat weer garant voor sfeer, gezelligheid en goede muziek! Kom a.s zondag 23 augustus dus allemaal weer naar de Markt in Swalmen!
Vanaf 13 uur barst het festival los en de entree is zoals altijd weer…. GRATIS!

Stichting Sjwaampop zal dit jaar extra alert zijn op controle van de wettelijke minimum leeftijd van 16 jaar voor het verkrijgen van alcoholische dranken. Om legitimatie kan gevraagd worden!

Kijk voor meer info o.a. over speeltijden van de bands op onze nieuwe website: www.sjwaampop.com