DJ PER VIERT 25 JARIG JUBILEUM OP WOOFERLAND

12-08-2009 @ 13:53

Het festivalseizoen is momenteel in volle gang. Ondanks de vele vakantiegangers, is er voor de thuisblijvers nog voldoende te beleven. Toch is het voor velen wachten op de afsluiter van het seizoen; het gezelligste festival met haar nostalgische sfeer: “Wooferland”, dat  op vijf september plaats gaat vinden in het bosrijke recreatiegebied Houtrak in Spaarnwoude. Het compleet vernieuwde festivalterrein biedt meer plaats dan voorheen, daarom is er dit jaar gekozen voor grotere tenten en ruimere area’s. Tijdens deze zesde Wooferland editie is er tevens iets heel bijzonders te vieren, namelijk het 25 jubileum van een van de grondleggers van de house muziek DJ Per.

DJ Per begon in 1979 als jonge Amsterdamse dj met draaien op lokale feestjes. In 1986 nam hij het initiatief om in de Melkweg een zelfstandige dansnacht te beginnen. Hiermee introduceerde hij verschillende nieuwe muziek stijlen bij het Amsterdamse uitgaanspubliek en was hij één van de eersten die house in de clubs bracht. Als grondlegger van de legendarische The BeatClub feesten heeft hij een dikke stempel op de Nederlandse scene gezet. Met zijn eigen club avonden in de Melkweg, Paradiso en de Mazzo zijn er maar weinig Woofers die niet uit hun dak zijn gegaan op de plaatjes van deze pionier. Wie kan zich de Timemachine feesten nog herinneren? Tijdens Wooferland kunnen we genieten van een speciale DJ set van Per waarin 25 jaar lang classics voorbij gaan komen geheel in de sound die typerend is voor deze legende. Op Wooferland start de viering van Per’s jubileum dat uiteindelijk eindigt met een groot feest in de Melkweg op 16 oktober.

PerHet is eer om mijn jubileum in te luiden op Wooferland. Dit is altijd een van de leukste festivals om te draaien en steevast een van de hoogtepunten in mijn agenda. Het jubileum maakt het voor mij dit keer extra speciaal en ik zit nu al te bedenken welke platen ik straks allemaal zal draaien.”

Naast Per kun je verdeeld over een mainstage en twee tenten ook geniet van dj's als Miss Djax, Billy Nasty, Isis, Jean, Fierce Ruling Diva en Bart Skils. De kaartverkoop van Wooferland is in volle gang en verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen. Kaartjes zijn € 27,50 in de VVK (ex.fee) en € 35,00 euro aan de deur. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassenen GRATIS naar binnen. Zonder begeleiding is de minimum leeftijd 18 jaar.

Wooferland

Zaterdag 5 september 2009
Recreatiegebied Houtrak, Spaarnwoude
11.00 tot 23.00 uur

www.wooferland.nl
http://wooferland.hyves.nl