QUENTIN TARANTINO´S INGLOURIOUS BASTERDS

08-08-2009 @ 13:53

Op 27 augustus aanstaande zal de nieuwste blockbuster van Quentin Tarantino "Inglourious Basterds" in Nederland in première  gaan. Warner Music zal op 14 augustus de daarbij behorende soundtrack gaan uitbrengen.

Zoals al gebleken is bij zijn eerdere films als Kill Bill, Reservoir Dogs en Pulp Fiction, beschouwt Tarantino de muziek als een cruciaal onderdeel van zijn films. Zelf is Tarantino een groot muziekfanaat en wil daarom nog geen details prijsgeven over de nummers die op de soundtrack komen te staan. Hij wil graag dat het een verrassing zal zijn voor het publiek.

De hoofdrol in de film zal vertolkt worden door niemand minder dan Brad Pitt. Pitt speelt luitenant Aldo Raine die opdracht krijgt samen met zijn ploeg in Frankrijk op brute wijze verscheidene nazi´s te vermoorden. Deze ploeg, bestaand uit acht Joods-Amerikaanse soldaten, zal later beter bekend zijn bij hun vijanden als The Basterds. Wanneer zij in contact komen met de Duitse actrice Shosanna Dreyfus en geheim agente Bridget von Hammersmark, besluiten zij samen de missie aan te gaan om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.

QUENTIN TARANTINO´S INGLOURIOUS BASTERDS
Album: Inglourious Basterds (OST)
Release: 14 augustus 2009

Voor meer informatie: www.film1.nl/inglouriousbasterds