Postman heeft zichzelf opnieuw uitgevonden

04-08-2009 @ 18:08

De opvolger van het succesvolle album 'Green' uit 2006 liet even op zich wachten; Na de nodige veranderingen in het leven van Remon Stotijn a.k.a. Postman zal op 11 september het nieuwe album uitkomen.

Remon Stotijn kende de afgelopen jaren veel succes; met de groep Postmen brak hij in 1998 door met het debuut 'Documents'. De groep maakte meerdere albums, maar vanaf 2006 ging Stotijn alleen verder. Hij veranderde de naam in Postman en maakte met 'Green' een uitstekend album. De opvolger was begin 2008 al zo goed als af, maar plots stond het leven van Stotijn op z’n kop: eerst een scheiding en vervolgens problemen met zijn gezondheid.
Om tot zichzelf te komen besloot Stotijn te vertrekken naar New York. En dat nieuwe album? Die ging mee. Tijdens zijn verblijf in The Big Apple hervond hij zijn creatieve spirit. Met behulp van muzikanten die voor onder meer Beyoncé, Lauryn Hill en The Roots werkten, kregen de tracks een ander gezicht en ontstonden er ook gloednieuwe nummers.

De gevarieerde mix van soul, reggae en hiphop is versterkt met diversere invloeden uit de rock, blues en R&B en heeft meer dan ooit internationale allure. Stotijn bewijst met deze cd dat je als artiest met zo’n lange staat van dienst nog steeds creatief kunt groeien en niet gemakzuchtig hoeft terug te vallen op stoffige clichés om een goede plaat te maken. En dat vraagt om respect. Respect dat Postman - de artiest én het album - zeer zeker verdient.
(pias)