BLØF schrijft titeltrack voor de film "De Storm"

30-07-2009 @ 16:57

De Zeeuwse band BLØF heeft de titelsong voor de nieuwe Nederlandse speelfilm 'De Storm' geschreven. Deze film, geregisseerd door Ben Sombogaart, zal in september in première gaan. BLØF zal in diezelfde periode de titelsong "De Storm (geef niet op)" op single uitbrengen.  
 
Alain de Levita, producent: 'Dat BLØF de titelsong ""De Storm (geef niet op)" moest gaan maken stond voor mij als een paal boven water. Niet alleen omdat het een Zeeuwse band is. Het geluid en imago van BLØF past perfect bij ‘De Storm’. Gevoelig, stevig en rauw. Met veel geduld en overredingskracht is deze samenwerking tot stand gekomen en daar ben ik heel erg blij mee…'

Bassist en tekstschrijver Peter Slager: 'We waren aanvankelijk zeer terughoudend. Twee  jaar geleden schreven we het titelnummer voor de film "Alles is liefde", dit was zo'n doorslaand succes dat we daar moeilijk overheen kunnen. Maar toen we de trailer van "De Storm" zagen gingen we overstag. Bovendien vonden we uiteindelijk dat we het aan onze stand verplicht zijn.  In mijn en veel andere Zeeuwse families is de Watersnoodramp een historisch ijkpunt: waar veelal gesproken wordt van voor of na de Tweede Wereldoorlog, spreekt men in Zeeland vaak over voor of na de ramp. Dat zegt wel iets. Als je het zo bekijkt was er maar één band in Nederland die het moest doen. Wij dus.'

De hoofdrollen in de film DE STORM worden vertolkt door Sylvia Hoeks (Vuurzee, Duska - Gouden Kalf voor ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’) en Barry Atsma (Lepel, Morrison krijgt een Zusje, Toneelgroep Amsterdam). De regie is in handen van Ben Sombogaart (De Tweeling, Kruistocht in Spijkerbroek, Brideflight).  

DE STORM gaat over Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt – tegen haar wil – gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten.

Meer info:
www.destormdefilm.nl
www.blof.nl