Nieuwe album BLØF 'Alles blijft anders'

20-02-2011 @ 23:06

Het nieuwe op 25 februari te verschijnen album 'Alles blijft anders' van BLØF en is officieel de opvolger van het album 'April' (2009) 
Het album is opnieuw ver van huis tot stand gekomen, in afzondering van familie en vrienden. Volgens BLØF essentieel, om tot een doorleefd resultaat te komen. De band koos voor de Hansa Tonstudios in Berlijn vanwege de rijke historie. David Bowie, Depeche Mode, REM, Snow Patrol en U2 namen er eerder op.
Voor een band als BLØF, die wortelt in de rocktraditie, was het bijna heilig om aan dezelfde mengtafel te zitten als waarop Achtung Baby is gemaakt. Werken in een studio met een dergelijke geschiedenis levert ontzag, plezier, inspiratie, bewondering en verwondering op, die ongemerkt in het album kruipen en mede de geest ervan bepalen. Ook Berlijn zelf was een inspiratiebron. Al was er weinig tijd om de stad te zien en te beleven, de energie van Berlijn was voelbaar in de studio. Met haar ontspannen, vernieuwende, energieke en frisse sfeer kan Berlijn concurreren met wereldsteden als Londen en New York. "Berlijn staat eigenlijk symbool voor ons. De geschiedenis van Berlijn is gestopt in 1945 en de stad is vervolgens opnieuw uitgevonden. Wij hebben onszelf met 'Oktober' en 'April' bewust ontmanteld als rockband, en vanaf de basis weer opgebouwd, tot een soort BLØF 2.0."
"Bij een nieuwe, frisse sound hoort een nieuwe vormgeving. Fotograaf en ontwerper Anton Corbijn kreeg de vrije hand in het artwork voor Alles blijft anders. Zijn ideeën bleken naadloos aan te sluiten bij wat BLØF met dit album wil laten zien en horen. Niet toevallig heeft BLØF nu, voor het eerst sinds hun tweede album Helder (1997), een nieuw logo, ontworpen door Corbijn. Een logo dat de nieuw ingeslagen weg onderstreept. Ook Corbijn hechtte veel waarde aan een ander, beter passend beeldmerk. Hij voegde letterlijk zijn handtekening toe aan het album, door het logo en de songtitels op de achterkant in zijn eigen handschrift op te tekenen. Met 'Alles blijft anders' is BLØF in haar tweede jeugd beland. "Meer dan ooit verheugen wij ons erop dit album op het podium ten gehore te brengen. Stuk voor stuk energieke nummers die het live heel goed zullen doen."

Op dit tiende album klinkt BLØF fris en jeugdig, maar ook pittig en doorleefd. Als een gitaarband, een rockband, met toetsenist Bas Kennis als volwaardige tweede gitarist. "Alles Blijft Anders" is een stevig album, met weinig ballads, maar vooral rocksongs. Het is volgens Peter Slager een optimistische, positieve en begrijpelijk album. Recht voor zijn raap, in zowel tekst als muziek. 

Het nieuwe album komt uit in 2 verschillende versies. Naast de reguliere CD zal er ook een luxe box uitkomen, helemaal vormgegeven door Anton Corbijn. In deze box vind je natuurlijk de CD, een DVD (met een extra lange versie van 'Evenblij met... BLØF'), een luxe fotoboek, een poster, 3 ansichtkaarten en een vinyl dubbelelpee met uitklaphoes van het album, met daarop ook een bonustrack.

BLØF is Paskal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink.

Het album 'Alles blijft anders' ligt vanaf 25 februari in de winkel.

http://www.blof.nl/