Raphael Saadiq: verrassende verschijning op North Sea Jazz

16-07-2009 @ 12:11

Eind vorig jaar verraste Raphael Saadiq (1966) een uitverkocht Paradiso met een waanzinnige liveshow. Vlak na dit optreden verscheen zijn album 'The Way I See It', dat overal lovend werd ontvangen. De eerste single 'Love That Girl' werd een grote airplayhit.
Op zijn in 2008 verschenen album 'The Way I See It' staan verschillende toppers. Ook het duet met Stevie Wonder "Never give you up" is opvallend en een potentiele hit later dit jaar (het werd in de US al een grote R&B hit). "100 Yard Dash" is nu op single verschenen.
Afgelopen week was Raphael Saadiq terug in Nederland om een optreden te geven op de zondagavond van het North Sea Jazz festival. De hele maand juli is hij nog in Europa, waar hij vooral optreedt tijdens jazz festivals, zoals Stockholm Jazz festival (19 juli), Nice Jazz festival (24 juli).
Saadiq verwierf zijn eerste bekendheid als bandlid van Tony! Toni! Tone!. Ook ging hij als producent en songwriter aan de slag voor ondermeer TLC, Whitney Houston, D'Angelo, Joss Stone, Alicia Keys en John Legend. Tussen al dit productiewerk door bracht hij ook nog een album uit onder de naam Lucy Pearl, waarvan Don't Mess With My Man wereldwijd een hit werd.

Raphael Saadiq nieuwe single "100 Yard Dash"
You Tube :
Label: sony music
release 13 juli 2009

http://www.myspace.com/raphaelsaadiq
http://www.raphaelsaadiq.com/