Rock: DevilDriver vierde album nu uit

15-07-2009 @ 17:17

Pray For Villains is het langverwachte vierde album van DevilDriver. Het vorige album van de band, The Last Kind Words, kwam binnen in de Top 50 van de Amerikaanse Billboard 200 en ontving lovende kritieken van gerenommeerde magazines als Kerrang! en Metal Hammer.
Met Pray For Villains heeft de band hun unieke mix van groove en melodieuze deathmetal naar een nog hoger niveau getild en zal DevilDriver naar de top van de Amerikaanse metalbands stoten! Zanger Dez Fafara licht toe: "Ik heb het zwaar gehad in de studio; iedereen heeft zichzelf ontzettend gepushed voor dit album. Ik kan niet wachten totdat men het album kan horen!"
Pray For Villains is geproduceerd door Logan Mader (o.a. Gojira, Cavalera Conspiracy) en naast een reguliere versie zal het album ook verschijnen als CD/DVD Special Edition met drie bonus tracks op de CD en een DVD met studio footage.
Eind juni/begin juli stond de band nog op het Graspop Festival in Dessel (BE) en gaf de band shows in De Lantaarn te Hellendoorn, ’t Paard in Den Haag en in de Amsterdamse Melkweg. In november komt DevilDriver terug op Nederlandse bodem voor twee shows in Enschede (Atak) en Leeuwarden (Romein).

bestelnummer CD: RR 78755
label: roadrunner
release 13 juli
cnr entertainment