Nieuw album legendarische Belgische metal band Channel Zero

10-06-2011 @ 20:17

Op 1 juli verschijnt ‘Feed ‘Em With A Brick’, het nieuwe album van de legendarische Belgische metal band Channel Zero. Na een pauze van 13 jaar is de band sinds vorig jaar weer met een allesvernietigende opmars bezig. Begin jaren '90 maakte de band furore met de albums ‘Stigmatized For Life’, ‘Unsafe’ en ‘Black Fuel’. Als een terechte ‘crossover’ metalband stond Channel Zero voor krachtige metal met zware gitaren, ruige vocalen en een volle productie die stond als een huis.

De band bouwde en waanzinnige live reputatie op en toerde o.a. met Biohazard, Obituary en Life Of Agony. Na een lange breuk, besloot de band in 2010 weer bij elkaar te komen en verkocht binnen no-time 6 shows in Ancienne Belgique in Brussel. Grote festivals volgden en de band, met Mikey Doling (ex-Soulfly) op basgitaar in de gelederen, ging al snel aan de slag met het schrijven van een nieuwe album. Het resultaat is verbluffend."Feed 'Em With A Brick is de titel van gloednieuwe studio-album en achter de knoppen zat niemand minder dan producer Logan Mader (ex-Machine Head, Soulfly, Cavalera Conspiracy). Als een uppercut knalt openingstrack en eerste single 'Hot Summer' tegen je oorschelp. Kort, krachtig, bouwend op een groove en met een donderende dubbele basdrum in het refrein. Het is een keiharde sonische aanval, want ook het daaropvolgende 'Guns of Navarone' klinkt loodzwaar, kort en energiek. Biohazard lijkt nooit veraf.’Feed 'em With a Brick’ toont wel vaker thrashinvloeden, maar vergeet tegelijk ook de trouwe fan niet. Slotnummer 'Ocean' en vooral het hypnotiserende 'Sidelines' uiten zich als old school Channel Zero-songs. Waarbij zanger Franky lang, mooi en hoog uithaalt en het nummer gedragen wordt door een kanjer van een gitaarriff en stuiterende drumpatronen. ‘Unsafe’ en ‘Black Fuel’ zijn dus nog niet vergeten.

Op 2 juli speelt Channel Zero voor het eerst in 15 jaar weer in Nederland. De band speelt dan op het FortaRock festival te Nijmegen om vervolgens op in augustus terug te keren voor het Nirwana Tuinfeest.

Eerste single en video ‘Hot Summer’  

Channel Zero - Feed 'Em With A Brick
Release: 01-07-2011
Bestelnr CD: 22 234832
Label: Roadrunner Records
distr.: Cnr Entertainment

http://www.channel-zero.be/news