NIGHTMARE OUTDOOR 2009 - THE LIVE DJSETS 3CD

10-07-2009 @ 10:46

Het legendarische hardcore festival ‘A Nightmare Outdoor’ heeft haar grenzen op 16 mei 2009 verplaatst !  Voor het eerst in de historie verliet ‘A Nightmare Outdoor’ haar “Rotterdamse roots” om het oostelijke deel van Nederland een nachtmerrie te bezorgen, en een nachtmerrie werd het… Voor alle internationale hardcore liefhebbers in de positieve zin van het woord dan, want deze 2009 editie, beter bekend als ‘The Last Daylight’ was een spectaculaire opening van het zomerfestival seizoen!

Ondanks de uiteenlopende weersvoorspellingen en het feit dat het festival zich voor het eerst tijdens daglicht voltrok kwamen toch zo’n 10.000 hardcore die-hards af op het indrukwekkende festival terrein te Hellendoorn waar UDC & Mid-Town in totaal 6 area’s voorschotelden waarin totaal 75 dj’s & live acts de bezoekers meenamen naar hardcore hemel.

Van dreunende “ mainstream”  hardcore tot razende industriële  hardcore tot hardcore uit de oude doos tot het wederopkomende happy hardcore, alle aspecten van deze krachtige muziekbeweging werden gebracht door internationaal gerenommeerde artiesten als Amnesys, Paul Elstak, DJ Panic, Mad Dog, D-Passion, Marc Acardipane, Tha Playah, Peaky Pounder, Scott Brown, Enzyme X, Na-Goyah, The Stunned Guys, Ophidian, Forze DJ Team, Akira, Mindustries e.v.a.!

De combinatie van de uitstekende line-up en muziek, het verassend aangename weer, de extreem vette locatie & decoraties en de kwalitatief uitstekende soundsystems maakten deze 2009 editie van ‘ A Nightmare Outdoor’ een ongekend hardcore spektakel.

Het labelmanagement van Rotterdam Records besloot ons mee terug te slepen in de “nachtmerrie” met deze machtige 3CD compilatie (gepresenteerd in een schitterende luxe digi pak!) en ons in totaal 6 live (DJ) sets schenkt, allen digitaal geremastered voor optimaal hardcore plezier!

DISC 1 trakteert ons als eerst op de live dj set van de Italiaanse hardcore grootmeester, bekend van zijn massieve releases op Traxtorm Records: AMNESYS. Deze getalenteerde jongeman laat al enige jaren flink van zich horen in de hardcore scene en deze strakke mix legt precies uit waarom… De tweede live dj mix komt van de hand van NEXES, deze rijzende ster in hardcore land wint dagelijks aan populariteit dankzij zijn hoogstaande produkties op top labels als Enzyme Records, Bionic Recordings en Neophyte Records. Met zijn set op ‘A Nightmare Outdoor’ liet hij zien & horen dat hij een van de meest belangrijke namen zal worden in de toekomst van de hardcore!

DISC 2 neemt ons mee terug naar die “goede oude tijd” van de hardcore. De (wederopkomende) happy hardcore stroming was natuurlijk een belangrijke factor in de 90-er jaren, daarom werd de live mix van het FORZE DJ TEAM (DJ Paul Elstak, DJ Panic & DJ Lars) gekozen voor de cd en de drie heren presenteren een sappige mix van hardcore met een hoog “feel-good” gehalte!

De “classic” hardcore schijf wordt gecompleteerd met de live dj set van PREDATOR, de man die het dak eraf blies op ‘A Nightmare Outdoor’ in de early hardcore area. Deze top jock, bekend van zijn klassieke meesterwerkjes op het befaamde Ruffneck label, schudde een monsterlijke & energieke set uit zijn mouw die het festival op zijn grondvesten deed schudden!

DISC 3 sleept ons mee naar de duistere zijde van hardcore. Deze schijf begint met de brute & rauwe live dj mix van MENTAL WRECKAGE, deze hooggewaardeerde dj/producer van de industriële hardcore sound schonk de festivalgangers een waanzinnige set die bol stond van underground hardcore hits & vette nieuwe tracks .

Als afsluiting van deze compilatie werd gekozen voor de furieuze live act van BONEHEAD & PRINCE OV DARKNESS, een energieke show die als een van de (vele) hoogtepunten van de dag werd gezien, een waardig afsluiter voor deze ultieme hardcore compilatie.
Deze spectaculaire drie-dubbellaar is vanaf vrijdag 10 juli exclusief  te verkrijgen bij www.midtownshop.nl en de Mid-town muziekwinkels. Vanaf 20 juli wordt deze verzamelaar wereldwijd officieel gereleased.

A Nightmare Outdoor – The Last Daylight’  verschijnt binnenkort ook op DVD die een digitale registratie van het festival bevat van +/- 90 minuten waarop alle “headliners”  van het festival voorbijkomen + foto galleries, backstage beelden en extra’s dus zet je schrap!
Live opgenomen @ ‘A Nightmare Outdoor 2009’ (16.05.2009, Hellendoorn)
Rotterdam Records / Mid-Town Records © 2009
Release datum:    20 Juli, 2009