Splendid brengt definitie van reggae: Rocksteady Sunshine

28-06-2009 @ 13:37

Op 18 juni jl. heeft de Haagse band Splendid haar langverwachte derde album ‘Life is Splendid’ uitgebracht! Met een spetterende releaseparty in het Paard van Troje met gastoptredens van Santos de Los Angeles uit LA, de dames van ReBelle en Spike van Di-Rect/The Deaf. Ook staat een zomertournee langs de Nederlandse stranden en podia laat de band dit niet onopgemerkt voorbij gaan.
Het nieuwe album is een aanstekelijke cross-over van roots reggae met rock, hiphop en salsa. Dit derde Splendid album is een absolute feestplaat die de live ervaring van de band nog beter benadert dan voorganger 'Rebirth'. Zowel de arrangementen als de productie (Splendid en Thijs de Melker) laten opnieuw een enorme ontwikkeling van de 7-koppige band zien. Een zeer volwassen eigen geluid, boordevol scherpe blaaslijnen en featured muzikanten.

Splendid tot nu toe:
Al sinds 2001 is Splendid actief in de reggae scene. In 2004 verscheen het eerste album ‘Splendid’. In het voorjaar van 2005 beleefde Splendid een hoogtepunt door het uitbrengen van de speciale Wilhelmus reggae versie, ter ere van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix. Het leverde de band de nodige airplay op bij de landelijke media (o.a. Vara Live). Ruim 7.000 fans gingen tijdens dit nummer uit hun dak bij het optreden op de Haagse Koninginnenach 2005. Niet voor niets ontving Splendid in 2005 de prijs voor beste Haagse live-act.
Het tweede album 'Rebirth' werd in 2006 uitgebracht. Het heeft de band naast lovende kritieken ook de prijs voor de Beste Haagse CD 2006 en Beste CD Zuid Holland 2006 opgeleverd. Hoogtepunten sinds 2006 zijn onder andere een bomvol Paradiso en support act van Ali Campbell (UB 40). Met optredens in Frankrijk en Zwitserland zette Splendid ook internationaal de eerste stappen.

Voor 2009/2010 staat een trip naar Los Angeles op de agenda ter promotie van het nieuwe album en de US release van de track “Senorina Luna”, een samenwerking met de Latin zanger Santos de Los Angeles.

drums - Sven van Wijk a.k.a. mr talented!
bass - Bart kerkhoff a.k.a the hand!
guitars - Sicco van Grieken a.k.a mr slick!
keys - Bart Janssen a.k.a the professor!
horns - Bart & Jort Goderie a.k.a. the phantom two!
Vocals - Patrick Schmitz a.k.a the general!

Zomertournee
De zomertour is dit jaar dus al op 18 juni begonnen en de rest van de zomermaanden staan in het teken van een zonnige tour langs de Nederlandse stranden en podia.
27.06.2009 MadNes Festival 2009     MadNes Festival     Ameland
18.07.2009 Aloha Beachclub     Aloha Beachclub     Wijk aan Zee
26.07.2009 Doorzomerfestival     Doorzomerfestival     Maassluis

Meer informatie over Splendid vind je op:
www.splendidmusic.nl
www.myspace.com/splendidrocksteadysunshine
www.splendidmusic.hyves.nl
www.youtube.com/splendidmusic