The VideoKingz zorgen voor audiovisueel spektakel

10-06-2009 @ 19:25

De tijd dat je voor een geslaagd feest kon volstaan met een rijtje discolampen ligt ver achter ons. Het uitgaanspubliek laat zich anno 2009 niet meer afschepen met een ouderwetse lichtshow. Uitgaan moet een belevenis zijn en bewegende beelden spelen daarbij een belangrijke rol. The VideoKingz hebben dat uitstekend begrepen. Zij mixen videoclips naadloos aan elkaar, net zoals reguliere DJ’s dat met ‘gewone’ nummers doen.

The VideoKingz, die beschikken over een paar duizend originele videoclips, draaien altijd met de nieuwste DVD-gear van Pioneer. Op de dansvloer worden grote flatscreens geplaatst, zodat de clips overal goed te zien zijn. In grotere zalen wordt gebruik gemaakt van beamers en grote schermen. Dit samen zorgt voor een unieke combinatie van de beste (dance)muziek en de bijbehorende beelden. Uiteraard komt de muziek uit een hoogwaardige geluidinstallatie. Dit alles wordt aangevuld met een spectaculaire lichtshow. Kortom, The VideoKingz bieden een audiovisueel spektakel dat zijn weerga niet kent.

Het DVDJ-collectief The VideoKingz is bedacht door Rob Boskamp, al vele jaren actief als succesvol DJ en producer, en Dave van Laar, beter bekend als DJ GoodOldDave. ‘The VideoKingz zijn ontstaan uit onze passie voor dancemuziek en liefde voor bewegende beelden’, zegt Boskamp, die wil benadrukken dat The VideoKingz eclectisch zijn ingesteld. Ze blijven dus niet hangen in één muziekstijl. Boskamp: ‘Wij draaien de beste videoclips van de afgelopen 40 jaar. Denk aan Madonna en Michael Jackson, maar ook aan The Rolling Stones en Earth Wind and Fire. Maar we draaien ook nieuwe videoclips. House, urban en nummers uit de top 40 blijf je altijd nodig houden om een goed feestje te bouwen.’

The VideoKingz hebben intussen de nodige optredens gedaan en deze zijn met gejuich ontvangen. Onlangs nog zorgde het DVDJ-collectief voor een waanzinnig feest tijdens 2 Generations in SnowPlanet (Velsen-Zuid) en Let’s Go Dancing in P3 (Purmerend).

The VideoKingz behoren net als collega DVDJ’s Dennis Verheugd en Stephanie Cassandra tot de vaste dj’s van de Radio 10 Gold Dance Classics Tour .
Zie ook http://www.videokingz.nl (under construction) en http://videokingz.hyves.nl