Internationale dj sterren bevestigd voor Dancefair 2013

20-01-2013 @ 11:32

Dancefair, het evenement voor dj's, producers, dance ondernemers en muziekliefhebbers, maakt zich klaar voor haar tweede editie in de Jaarbeurs te Utrecht op 16 en 17 februari 2013. In tien hypermoderne conferentiezalen zullen een honderdtal aan workshops, panels en seminars over het dj, producer en evenementenorganisatie vak aan bod komen. Artiesten van wereldfaam zoals o.a. Nicky Romero, Laidback Luke, D-Block & S-te-fan, Frontliner, Kaiserdisco en Marc Romboy zijn bevestigd om geïnteresseerden te woord staan en te inspireren tijdens workshops over het produceren van muziek.

Dancefair is er voor iedere dj en producer - zowel de aspirant als de professional - en muziekfanaat in het algemeen die hun kennis van de snelst groeiende muziekstroming willen verbreden. Naast de talrijke seminars en workshops biedt Dancefair een imposante beursvloer vol dj- en producer-gear van befaamde producenten zoals Pioneer, Native Instruments, Reloop, American DJ en vele andere relevante merken. Ambieer je een carrière in de evenementenorganisatie branche, dan kan je terecht bij de vele aanwezige exposanten op het gebied van eventmanagement.

Dancefair geeft de mogelijkheid om de bezoeker een kijkje in de keuken te gunnen van artiesten die tot de wereldtop behoren, waaronder de razend populaire dj/producer Nicky Romero: “Ik vind het superleuk om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden van mijn fans. Een aantal jaar geleden had ik zelf nog ontzettend veel vragen over productietechnieken en het artiestenvak op zich: wat er allemaal bij komt kijken en hoe mooi en soms ook zwaar mijn weg naar waar ik nu ben is geweest. Ik heb er veel zin in om voor het tweede jaar op rij mijn kennis te kunnen delen tijdens Dancefair".

Norman Soares, organisator van Dancefair, legt uit: "Dancefair is voortgekomen uit onze eigen passie voor electronische muziek. We zijn zeer dankbaar voor het enthousiasme van de meer dan 80 professionals uit de industrie, 70 muzieklabels en de bedrijven die zich presenteren op de beursvloer. Zij zien ook hoe belangrijk het is om kennis over te dragen aan de motor van de industrie; in mijn opinie is dat nog altijd de ambitieuze dj en producer die dag en nacht struint naar de nieuwste tracks en hard moet sparen voor de juiste apparatuur.

Volgens Soares komen veel bezoekers in hun eentje naar de Jaarbeurs op 16 en 17 februari. "Opvallend was dat veel bezoekers op eigen houtje naar Utrecht kwamen tijdens de eerste editie”, vervolgt Soares. “Ik vind het weer mooi om te zien dat er via de socialmediakanalen veel connecties gemaakt worden tussen de bezoekers onderling. We hebben daarom samen met DJ2DJ.nl een waanzinnig mooie ruimte vrijgemaakt waar bezoekers en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Dit is tevens waar Dancefair voor staat: connecties maken en elkaar inspireren. Niet alleen heel erg leuk, maar ook dé manier om de top te bereiken in de dance industrie.

over Dancefair:

Dancefair is een twee-daags educatief evenement in de Jaarbeurs in Utrecht voor iedereen die in de electronische muziek werkzaam is of wil worden. Door middel van workshops, seminars en panel discussies delen professionele DJ's, producers, sound engineers, event organizers en PR professionals hun kennis en vakgeheimen met de bezoekers. Ook is er de mogelijkheid voor bezoekers om hun demotracks te laten beoordelen door diverse muzieklabels. Naast het educatieve karakter van het evenement zal Dancefair ook dit jaar een exporuimte hebben waar gear fabrikanten hun laatste producten zullen demonstreren. Tijdens de 2012 editie werden meer dan 4500 bezoekers ontvangen door meer dan 50 topartiesten en audioprofessionals.

Toegangskaarten voor Dancefair zijn te koop bij alle Primera winkels en online via www.dancefair.nl. Een Dancefair dagkaart bedraagt 30,- euro en een ‘weekender’ kaart voor beide dagen 50,- euro. Voor het volledige Dancefair programma, ticketverkoop en overige informatie, check www.dancefair.nl.