Shane MacGowan even terug op nieuwe album van The Popes

09-06-2009 @ 15:29

The Popes zijn terug met het albu ´Outlaw Heaven`. Een langverwachte UK en Europese tour ondersteunt de release. Shane MacGowan speelt mee op 3 songs op het nieuwe album: ‘Outlaw Heaven’, Bastards’ en ‘Loneliness Of A Long Distance Drinker’. Spider Stacey is gastmuzikant op ‘Outlaw Heaven’.
Songwriter, zanger en gitarist Paul McGuiness zegt over het album dat er een Iers gevoel in de songs te vinden is, in plaats van dat het Ierse muziek is. Denk aan Thin Lizzy – Van Morrison.
Shane MacGowan heeft The Popes opgericht in 1993, na The Pogues te hebben verlaten, om de CD `The Snake` (1994) op te nemen. Van die originele line-up is enkel Paul (Mad Dog) McGuinness op zang en gitaar nog over.
Na het live album `Across The Broad Atlantic` opgenomen te hebben in New York op St. Patrick´s Day is Paul begonnen met het schrijven van materiaal voor het nieuwe album. Het resultaat is een fel, modern rock album waar de oprechtheid en emoties van af druipen. Qua teksten is er een duidelijke rode draad te vinden in de songs die gaat van hoop naar liefde naar haat en de fragiele link tussen deze 3 emoties.
Huidige bezetting:
Paul (Mad Dog) McGuinness - guitar, vocals
Charlie Hoskyns - guitars, backing vocals
Will Morrison - drums, backing vocals
Laurie Norwood - bass, backing vocals
Fiachra Shanks - mandolin, guitar, banjo, backing vocals
Ben Gunnery - fiddle

POPESOUTLAW HEAVEN
Label: Shake The Tree Records / suburban
release 29-06-2009
File under: folk rock / punk

www.myspace.com/thepopesmusic
www.thepopes.uk.com