NIEUW LIVE ALBUM JANSE BAGGE BEND

06-03-2007 @ 14:13


De Sjlaag Om Ernesto’s” is de eerste live cd in het 27-jarig bestaan van de Janse Bagge Bend, een van de meest vooraanstaande dialectrockgroepen uit Limburg. Na hun Top Tien hit “Sollicitere” in 1983 ging het de groep voor de wind: optreden op Pinkpop 1983, volle zalen en vooral volle feesttenten.
Hun bewerkingen van bekende nummers van o.a. The Pogues, Them, Spencer Davis Group en Van Morrison gecombineerd met humoristische maar vooral ook beschouwende Limburgse teksten vonden, vooral in het zuiden van het land en de Belgische grensstreek, gretig aftrek. In deze teksten kon menig Limburger zich helemaal in terugvinden. De op Ska, Rock en New Wave geënte muziek zette menige feestzaal in vuur en vlam en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.
Deze live cd is volgens de band het eerste album dat werkelijk recht doet aan het geluid van de JBB en is opgenomen op 10 en 11 januari 2006 middels twee nu al legendarische live optredens in het Sittardse Ernesto’s. De 14 JBB-klassiekers worden hier met verve uitgevoerd door een goed geoliede muzikale machine waarbij vooral een hoofdrol wordt opgeeist door de vette blazerssectie en de vingervlugge gitarist. De interactie tussen zanger/gitarist Henk Steijvers en het publiek is super en je hoort bij wijze van spreken de bierglazen rinkelen tussen de publiekskoortjes door.
Het album komt uit op Music Machine Records en schaart zich qua lay-out en sound moeiteloos in het rijtje Fifty Foot Combo, Jaya The Cat en The Slackers.
Op het album:
- Schitterende versie van de top tien hit “Sollicitere” .
- Hun versie van “Lola” staat voor het eerst op een cd van de JBB.
- De Janse Bagge Bend zal in augustus 2007 spelen op het Pinkpop Classic Festival in Landgraaf samen met acts als UB 40, The Stranglers, Wishbone Ash en nog veel meer artiesten.
(pias) release 5 maart 2007