SNOW PATROL BEVESTIGD ALS SPECIAL GUEST CONCERTEN U2

02-06-2009 @ 13:24

De schotse rockband Snow Patrol is bevestigd als special guest bij de concerten van U2 in Nederland. Gisteren was het de eer aan Snow Patrol Pinkpop 2009 af te sluiten op het hoofdpodium. Voor de concerten van U2 op 20 en 21 juli in de Amsterdam ArenA zijn weer enkele kaarten beschikbaar.

Snow Patrol breekt in 2006 definitief door met het album 'Eyes Open' en daarop de grote hits 'Chasing Cars' en 'Shut Your Eyes'. Van dit album zijn wereldwijd miljoenen albums verkocht. Het nieuwste album 'A Hundred Million Suns' is geproduceerd door Garret 'Jacknife' Lee en eind vorig jaar uitgebracht. Na de zeer succesvolle single ‘Crack The Shutters’ is onlangs de nieuwe single 'The Planets Bend Between Us' uitgekomen.

Het is niet de eerste keer dat Snow Patrol het voorprogramma van de legendarische rockband U2 verzorgt. In 2005 tourden ze ook mee als voorprogramma van U2's megaspektakel Vertigo.
De U2 360° tour is geproduceerd door Live Nation Global Touring en doet landen aan door heel Europa met concerten in Milaan, Göteborg, Amsterdam, Parijs, Nice, Dublin, Chorzow, Berlijn, Gelsenkirchen, Londen, Sheffield, Glasgow en deze tour wordt afgesloten in het Millennium Stadion in Cardiff op 22 augustus. U2 staat bekend om de grote imponerende produkties maar dit keer willen ze de vorige shows overtreffen. Het publiek staat rondom het podium zodat de band van alle kanten te bekijken is. Na Europa volgt er een grote reeks concerten in Amerika.

U2 '360° tour'
+ special guest Snow Patrol
Maandag 20 en dinsdag 21 juli 2009
Amsterdam ArenA
Aanvang: 20.00 uur