FRANZ FERDINAND OP 22 NOVEMBER IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

01-06-2009 @ 18:26

Op zondag 22 november geeft Franz Ferdinand een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag 6 juni om 10.00 uur.
Met een waanzinnige show op een zonovergoten Pinkpop heeft Franz Ferdinand maar weer eens bewezen nog steeds aan de top te staan. Het succesverhaal van de Schotse band houdt maar niet op: Vijf jaar na hun debuutalbum krijgt de band nog steeds veel meisjes aan het dansen. Op zondag 22 november komen de Schotse helden Alex Kapranos, Nick McCarthy, Bob Hardy en Paul Thompson terug naar Nederland voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In 2001 besluiten vier studenten uit het Schotse Glasgow samen een bandje te beginnen met als doel muziek te maken waar meisjes op kunnen dansen. Gevolg is catchy nummers met een herkenbaar refrein en uiteraard de onderscheidende stem van zanger Alex Kapranos. Franz Ferdinand zorgt voor een frisse wind in popmuziekland en hun vrolijke, door new-wave geïnspireerde nummers, slaan direct aan. Het debuutalbum ‘Franz Ferdinand’ uit 2004 wint zelfs een Mercury Music Prize.
In 2005 verscheen het tweede album ‘You Could Have It So Much Better’ en in januari van dit jaar is ‘Tonight: Franz Ferdinand’ uitgekomen. Het concert in de Heineken Music Hall is onderdeel van de tour ter promotie van het laatste album.

FRANZ FERDINAND
+ special guest
Zondag 22 november 2009
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: € 32,50 (excl. servicekosten).
Aanvang: 20.00 uur