The Gathering terug met nieuw album met opvolger Anneke van Giersbergen

07-05-2009 @ 14:38

Na het vertrek van zangeres Anneke van Giersbergen was het even stil rondom The Gathering. Maar met de komst van de nieuwe zangeres Silje Wergeland zet de band zichzelf weer terug op de kaart. Het nieuwe album The West Pole onderstreept dit.
 
De band moest wakkergeschud worden, de nummers op The West Pole zijn een stuk sneller dan op de voorgaande cd's”, aldus toetsenist Frank Boeijen.
De Noorse Silje Wergeland las op het internet dat The Gathering op zoek was naar een nieuwe zangeres. Aangezien haar huidige band Octavia Sperati weinig actief was, besloot ze auditie te doen. “Ik was al enige tijd op zoek naar iets nieuws, toen ik las over de auditie besloot ik een aantal nummers in te sturen.
Toen Wergeland aangenomen was kreeg ze direct een thema aangereikt waarop ze haar teksten kon baseren. “We hadden het idee om een fictieve stad te creëren, waar alle gebouwen symbool stonden voor nummers en gevoelens die we op de cd kwijt wilden. Het is echter geen concept album geworden”, legt Wergeland uit.

Volgens de band is het album wel een stuk extraverter dan de voorgangers. Boeijen: “We wilden met dit album een urgent gevoel geven, dat net als een sirene de aandacht naar je toe trekt.
bron: www.mcn.nl