Nederlandse clubtour The Gathering

09-12-2012 @ 21:38

The Gathering start in januari met een nieuwe clubtour. De band bracht dit najaar het ijzersterke album ‘Disclosure’ uit, een nieuw hoogtepunt in de discografie van deze succesvolle band. De recensies liegen er niet om en wie de live-reputatie van de band kent weet dat deze groep muzikanten hun songs live naar grote hoogtes weet te tillen. In de eerste maanden van 2013 zal The GatheringDisclosure’ voor het eerst op de Nederlandse podia ten gehore brengen.

Nieuwe album ‘Disclosure’ overtreft en verrast
The Gathering hoort al jaren tot de top van alternatief Nederland. De muziek laat zich het beste omschrijven als triprock: een mix van triphop, postrock, ambient en een vleugje metal.
Met Disclosure oogst de groep in binnen- én buitenland opnieuw laaiende recensies. “We hadden zelf al een heel goed gevoel bij dit album; de nummers, de mixen, het hele gevoel klopte weer”, aldus gitarist René Rutten die het album ook produceerde.

Enkele quotes:
"Het vijftal heeft het maar weer mooi geflikt en heeft met het coherente Disclosure één van haar beste albums ooit opgenomen. Elk nummer is een hoogtepunt op zich en met de geweldige Silje kan de band nog jaren vooruit. Het was het wachten meer dan waard!" [Festivalinfo]

"Op Disclosure neemt de band steeds meer afstand van het verleden. The Gathering kan zich met zijn muzikale vernuftigheid nu scharen tussen Dredg, Mew en The Mars Volta. Ook dit hoofdstuk in het boek van de zich continu heruitvindende band leest als een pageturner." [OOR]

The Gathering heeft verder geëxperimenteerd dan ooit tevoren, maar voert iedere noot tot in perfectie uit zonder iets van haar enorme kracht te verliezen. We luisteren naar een klassieker, zonder enig idee te hebben hoe het volgende album zal gaan klinken. Absolute klasse.” [Musicfrom]

Muzikale klik
Na het vertrek van zangeres Anneke van Giersbergen in 2007 vond de band al snel een passende vervangster in de Noorse vocalist Silje Wergeland. Op haar tweede album 'Disclosure', alweer het 10e studio album van The Gathering, schittert de band als nooit tevoren.“Bij het opnemen van het vorige album hadden we al een hele goede klik met Silje, maar na onze tours in Nederland, Europa en Zuid- en Midden-Amerika is de muzikale klik nog veel meer gegroeid. Dat hoor je nu echt op het album terug.” “We hebben nu ook echt weer veel zin om deze nummers live te gaan spelen, om die energie er eens flink uit te gooien.”

Extra dimensie
Live krijgt de muziek bij sommige shows nog een extra dimensie, want trompettist Noel Hofman (voorheen bandlid bij Sennen) komt over vanuit Berlijn. “Noel heeft een geweldige speelstijl, hij speelt met flink wat effecten waardoor hij een imposant en filmisch geluid produceert.” Hofman verzorgde ook de trompetpartijen op het album.

Op 18 en 19 januari is The Gathering live te zien in P60 Amstelveen en in de Groene Engel in Oss. Verder doet de band De Vorstin in Hilversum (22-2), Podium Duycker in Hoofddorp (23-2), Dynamo Eindhoven (1-3) en Gebouw-T in Bergen op Zoom (2-3) aan.

Meer info op www.gathering.nl