NORTH SEA JAZZ FESTIVAL FOR KIDS IN LANTAREN/VENSTER

28-04-2009 @ 11:42

Het North Sea Jazz Festival organiseert zondag 5 juli 2009 samen met Lantaren/Venster het North Sea Jazz Festival for Kids in Lantaren/Venster te Rotterdam. Op het programma van dit minifestival voor kinderen in de basisschoolleeftijd staat onder meer de muziektheatervoorstelling Kleine Louis, een workshops jazz improvisatie en verschillende concerten. De presentatie is in handen van Klokhuispresentatrice Dolores Leeuwin.

Uniek op het programma van North Sea Jazz Festival for Kids is de SKVR workshop jazz improvisatie. Tijdens deze workshop kunnen kinderen met hun eigen instrument optreden met de basisband van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). De muziek, gecomponeerd door Henk de Ligt en Jaap Schoneveld van SKVR, wordt na inschrijving voor de workshop opgestuurd, zodat de jonge deelnemers thuis alvast kunnen oefenen. Inschrijven kan vanaf 29 april via www.northseajazz.com.

Naast deze workshop is de theatervoorstelling Kleine Louis te zien, onder aanvoering van jazzmusici Michael Varekamp (trompettist in onder andere Fra Fra Sound en Dutch Swing College Band) en Rolf Delfos (saxofonist van onder andere De Houdini’s). Kleine Louis is een verhaal over de jeugd van trompettist Louis Armstrong die hij doorbracht in New Orleans.

Verder zijn er diverse andere workshops te volgen, worden er jazzanimaties vertoond en zijn er concerten te zien van winnaars van het Prinses Christina Jazz Concours. Het volledige programma is vanaf 29 april online te zien op www.northseajazz.com.

North Sea Jazz Festival for Kids
Zondagmiddag 5 juli 2009
Lantaren/Venster, Rotterdam
Entree: € 20,- (kinderen) € 14,- (volwassen begeleider)
Tijd: 14.00 - 18.00 uur

Tickets zijn vanaf 29 april 2009 verkrijgbaar bij Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133, Rotterdam. Tel: 010- 277 22 77. www.lantaren-venster.nl.

North Sea Jazz Festival for Kids wordt mede mogelijk gemaakt door: North Sea Round Town en Music Matters.