Giovanca wint 3FM Serious Talent Award

20-04-2009 @ 17:03

Giovanca is de winnares van de Serious Talent Award 2009. Ze werd er stil van. 'Een winnaar met veel potentie', vindt de vakjury.
Een buslading Giovanca-fans kwam zondag 19 april jl., voorzien van ratels, toeters en posters, om 17.15 uur bij de Melkweg voorrijden en bepaalden daarmee al de stemming voor de rest van de avond: uitgelaten! En al helemaal toen de fanbussen van Bertolf en Miss Montreal uitgeladen werden met uitzinnige fans die ervoor zorgden dat de kleine zaal van de Melkweg stampensvol zat.

Tijs van Liemt, voorzitter van de vakjury, liet weten waar de serious talents op zouden worden beoordeeld: "De jury kijkt naar twee dingen: prestaties van het afgelopen jaar, dus hoe ze het hebben gedaan in de hitlijsten en in het radiolandschap en daarnaast kijken we naar het optreden van vanavond." Tijs, Annemieke Schollaardt en Eric Corton zouden een flinke kluif hebben aan de jurering, ook al zijn ze samen een vakjury.

Giovanca
Met de optredens zat het wel snor. Giovanca beet de spits af, maar leek geen last te hebben van zenuwen. Ze blies de zaal omver met haar prachtige stem en tevens prachtige liedjes. Het publiek kreeg en groupe een warm gevoel in de onderbuik. En het mag gezegd worden: ze zag er ook mooi uit.  Een fan: "Wat een lekker wijf, maar vooral: Wat. Een. Stem!"
Miss Montreal
Miss Montreal dartelde als tweede over het podium en liet zien dat ze een geboren performer is. Ze maakte een grapje hier, een grolletje daar; ze schudde ze zo uit haar mouw. En toen had ze nog niet eens haar gouden strotje open getrokken. En toen ze dat eenmaal deed, ging het spreekwoordelijke dak eraf. Het publiek blèrde ook lekker mee tijdens het optreden van Miss Montreal.
Bertolf
Bertolf mocht als laatste zijn serious talent tentoonspreiden. Nadat enkele in katzwijm geraakte meisjes om een glaasje water hadden gevraagd, zong Bertolf als een nachtegaal. Zijn drummer had nog een supermop tijdens een technisch mankement, iets met een neushoorn en een feestmutsje... je had erbij moeten zijn. Aan het einde van het optreden van Bertolf scandeerde het publiek als één: "We want more!" Need we say more?

And the winner is...Giovanca
Maar- geleerd van Henny Huisman- er kan maar één de winnaar zijn, die naar huis gaat met die felbegeerde Serious Talent Award. Tijs van Liemt, Annemieke Schollaart en Eric Corton, de uiterst bekwame vakjury,  kwamen gepijnigd uit conclave: het was geen makkelijke beslissing, het niveau van alle genomineerden was zo hoog, lieten ze weten.
Tijs de voorzitter zei over de met stomheid geslagen, maar erg blije winnares: 'Giovanca heeft zoveel potentie! Van haar zullen we in de toekomst zeker nog veel horen'.
Het is een prijs om heel trots op te zijn en daarbij komt het met een leuk extraatje. Giovanca krijgt een jaar lang gegarandeerd airplay op 3FM. Vet.

bron: 3fm