Programma Haags Pop Podium LIVE 2009 bekend

14-04-2009 @ 11:02

Op zaterdag 27 juni, de dag vóór Parkpop, wordt traditiegetrouw het festival Haags Pop Podium LIVE gehouden. Tijdens dit evenement treden vooral jonge Haagse acts op. Het festival onderscheidt zich daarmee nadrukkelijk van de overige popfestivals in Den Haag en sluit hiermee ook beter aan bij de overige projecten van de organisator R.G. Ruijs Stichting die altijd op het gebied van talentontwikkeling liggen.
Het evenement vindt ook dit jaar plaats op de Grote Markt in het centrum van Den Haag waar in het kader van The Hague Festivals samen met Parkpop een bijzonder programma wordt neergezet.

Haags Pop Podium LIVE wordt dit jaar geopend door de winnaar van Talent Event, een muziekwedstrijd voor jonge rappers en bands uit Den Haag en omgeving (www.talentevent.nl).
De finale is op zondag 21 juni in het Paard van Troje.
Aansluitend zijn er optredens van (in willekeurige volgorde): Fexet (punkrock), Benjamin Rhodes (pop/jazz), Parkway Avenue (rock), HIDO (hiphop), De Kraaien (urban chaos), Johnnie Stalker (rock), Hey Nikita (alternative gitaarrock) en Jimmy G (hiphop).
Het tijdschema wordt later bekend gemaakt.
Het festival sluit zoals gebruikelijk af met een ‘Parkpop-act’. Dit jaar is dat de Balkan-groep Mala Vita die vorig jaar op Parkpop speelde.
Het festival Haags Pop Podium LIVE wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting en gepresenteerd door popjournalist Gerard van den IJssel. Het festival is gratis toegankelijk. Wel wordt de hele dag geld ingezameld voor de Stichting Samenlevingsopbouw Solidair (SSOS).
Dit particulier initiatief in de Haagse wijk Escamp helpt mensen die leven onder de armoedegrens, onder andere door het uitdelen van voedselpakketten.
Check de website: www.haagspoppodium.nl