De Kraaien werken samen met Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow

24-01-2016 @ 10:53

Prins Clit in Paanhaam en Bernd Gansebev, gezamenlijk De Kraaien, hebben een nieuwe single uitgebracht, getiteld: ‘Kattenkwaad’. De track is een samenwerking met rapper Jack Parow. Jack kan gezien worden als de kraai van Zuid-Afrika, vanwege zijn expliciete uitstraling en live optredens.

Jack Parow over de samenwerking: “De Kraaien en ik zitten samen op een fucking nieuw level, je zou kunnen zeggen dat we boven alles staan. Onze muziek valt onder dezelfde categorie, is next level en van de fucking toekomst. Dus luister goed, het zal je in alle opzichten beter maken.”

Bernd Gansebev: "Als je kijkt naar De Kraaien en Jack Parow dan zie je één en al kattenkwaad. Het is waar we voor staan. Die Zuid-Afrikaanse leeuw regeert over de jungle en de bonte kraai staat aan de top van de voedselketen in Nederland. We spreken dezelfde taal en hebben hetzelfde doel. Domineren. Het is een gouden combinatie."

De release volgt op het kattenkwaad van de Kraaien in Scheveningen, waar de mannen van 6 t/m 9 januari jl. de Pier kaapten en met diverse gastoptredens tot in de vroege uurtjes feestten. De videoclip bij de single is een weerspiegeling van het oproer die de Kraaien in de komende periode Nederland zullen veroorzaken. Het is een kleurrijke en rauwe video met flitsen van hun optredens, waar heel het land naar uit kan kijken tijdens hun album tour. Jack Parow zal in februari in Nederland zijn om de single te promoten.

De Kraaien
Sinds 2009 veroveren Prins Clit in Paanhaam en Bernd Gansebev, samen ‘De Kraaien’, de Nederlandse bodem. Ze bestormen de podia met keiharde beats en eigenwijze teksten en dit alles op z’n Haags. De Kraaien zijn vooral bekend van de hit ‘Ik vind je lekker’. In 2013 ontvingen ze hiervoor in het ochtendprogramma GIEL op 3FM een gouden award uit handen van Giel Beelen. De videoclip werd meer dan 5,3 miljoen keer bekeken. Na het gigantische succes van de single kwam er nog een aantal opvolgers: ‘Pechvogel’, ‘Ik wil met je sexen’, ‘Rollen’ en ‘Dat gepijpzeik’. Na de release van ‘Kattenkwaad’ volgt begin maart het debuutalbum.

De Kraaien live zien is een unieke ervaring. De mannen leveren een energieke act inclusief complete liveband en entertainment. Op 4 maart starten De Kraaien hun eerste albumtour in Zwolle en sluiten deze op 23 april af in Haarlem. Kaarten zijn beschikbaar via: www.dekraaien.nl
https://www.facebook.com/dekraaien/
https://twitter.com/De_Kraaien