Universal Music en Xingo lanceren Muziek.nl

07-04-2009 @ 11:01

Op dinsdag 14 april gaat in Hilversum de website Muziek.nl de lucht in . De site is een initiatief van muziekmaatschappij Universal Music in samenwerking met internetuitgever Xingo. Muziek.nl moet een website en muziekspeciaalzaak worden voor ‘de echte muziekliefhebber’ voor de doelgroep 35 + en informatie geven over muziekstromingen en artiesten. In de webwinkel van Muziek.nl zijn de nieuwste releases te koop en is ook een grote catalogus beschikbaar. Op de website staan releases van alle 4 majors Universal Music, Sony Music, Emi Music en Warner Music en van verschillende independents.
Een onafhankelijk redactieteam vult Muziek.nl met informatie over artiesten en hun muziek. In de redactieformule is, naast nieuwsvoorziening, plaats voor interviews, recensies, achtergrondartikelen, een concertagenda en columns van verschillende muziekspecialisten. De redactie maakt ‘een geheel onafhankelijke keuze uit het complete aanbod van de releases’.
Vanaf juni wordt ook een downloadshop toegevoegd aan de site. En in het najaar nog een printversie in de vorm van een tijdschrift.