Jazzdag.nl maakt genomineerden Jazz Media Award bekend

01-04-2009 @ 14:27

Op 8 mei wordt tijdens de Jazzdag in Amersfoort de Jazz Media Award uitgereikt door Amanda Kuyper, winnaar van de prestigieuze prijs in 2007. Een commissie onder leiding van Lodewijk Bouwens heeft de vijf genomineerden bekend gemaakt: Co de Kloet, Frans van Leeuwen, Radio 6, Jaap Lüdeke, Jeroen de Valk.

De Jazz Media Award wordt toegekend aan fotojournalisten, recensenten, programmamakers, -presentatoren, bladen en internetmagazines, televisie of radio. De prijs spreekt de waardering uit voor wat de winnende journalist of medium tot nu toe bereikt heeft. Daarnaast moet de prijs voor andere media een aansporing zijn om over jazz te publiceren of op een andere manier met jazz bezig te zijn. De Jazz Media Award bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en het 'Blue Note' juweel, gemaakt door juweelkunstenaar Gert Hovius.

Voorzitter Lodewijk Bouwens was aangenaam verrast over de eenstemmigheid van de te nomineren organisaties en instellingen. ‘'Wie zich inzet voor de jazz in Nederland, professioneel of op vrijwillige basis, mag voor die inzet rekenen op erkenning van het jazzpubliek en collega’s. En dat is niet meer dan terecht,'’ aldus Bouwens.

Line-up Showcases
Onder de noemer “artists deserving wider recognition” treden tijdens de Jazzdag 27 artiesten en acts op. Het programma is samengesteld uit een record aantal van 180 inzendingen door een onafhankelijke programmacommissie. Voorzitter Cees SchramaVolgens mij kunnen we een prima showcaseprogramma tegemoet zien!” Het showcaseprogramma gaat op vrijdag 8 mei om 20:00 van start met de eerste presentatie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Waarna op 4 locaties verschillende jazz acts, openbaar toegankelijk, optredens verzorgen.

Om de volledige line-up te bekijken en ook om uzelf in te schrijven als deelnemer aan de Jazzdag gaat u naar www.jazzdag.nl