Jerney Kaagman benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau

01-04-2009 @ 14:07

 Jerney Kaagman is tijdens haar afscheidsreceptie op maandag 30 maart in theater Spant! in Bussum benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. Kaagman, scheidend directeur van Buma Cultuur, ontving de onderscheiding uit handen van mevrouw De Zwart-Bloch, burgemeester van Blaricum.

Jerney Kaagman ontving de Koninklijke Onderscheiding vanwege haar inzet voor de Nederlandse muziek. Niet alleen heeft Kaagman zich hiervoor sterk gemaakt als directeur van stichting Buma Cultuur, in haar carrière was ze onder andere actief als voorzitter van BV Pop en PR manager bij Radio Noordzee. Ook als zangeres van Earth and Fire is zij van grote invloed geweest op de export van de Nederlandse muziek.

Tijdens het afscheidsfeest in theater Spant! in Bussum was de Nederlandse muziekindustrie massaal aanwezig om Kaagman te bedanken voor haar jarenlange inzet. Frits Spits, Cees Vervoord, directievoorzitter van Buma/Stemra en Peter Smidt, beleidsmanager van Buma Cultuur verwoorden dit in een speech. Girls Wanna Have Fun, een gelegenheidsformatie van zangeressen uit de Nederlandse pop- en rockscene met o.a. Manuela Kemp zorgden voor muzikale omlijsting met nummers van Earth & Fire.

Vanaf 1 mei 2009 gaat Frank Helmink de functie van algemeen directeur bij Buma Cultuur op zich nemen. Jerney Kaagman, die deze functie negen jaar lang bekleedde, gaf november 2008 aan te willen stoppen om meer tijd te kunnen besteden aan haar privéleven.
Frank Helmink is geen onbekende in de muziekindustrie. Hij was tussen 1995 en 2000 programma directeur bij The Music Factory (TMF), presenteerde 6 jaar lang het programma Heavy Alternative op Kink FM radio, schreef 14 jaar voor het muziekblad Oor en schrijft sinds 5 jaar voor Aardschok. Sinds 2000 is hij managing partner bij reclame bureau Alpha69 Communications en vanaf 2001 managing director bij Toazted Media.