KINGS OF LEON OP 2 JULI IN ROTTERDAM

17-03-2009 @ 10:29

Nog geen maand geleden gaf Kings of Leon een concert in een stijf uitverkochte Heineken Music Hall. Op donderdag 2 juli komt de groep terug en staat ze voor een eenmalige show in Ahoy in Rotterdam.
De Amerikaanse rockband Kings of Leon wordt in 2000 opgericht in Tennessee door de3 broers Caleb Followill (zang, gitaar), Jared Followill (basgitaar), Nathan Followill (drums) en neef Matthew Followill (leadgitaar). Lange tijd begeeft de band zich voornamelijk in het underground circuit. Voornamelijk buiten thuisland Amerika wint de band met elk album meer terrein. Maar sinds het verschijnen van hun vierde album 'Only by the Night' in september vorig jaar lijkt de band niet meer te stoppen. De eerste twee singles van het album 'Sex on Fire' en 'Use Somebody' zijn grote hits en het album is beloond met de gouden status in Nederland. Voor de single 'Sex on Fire' ontving de band zelfs een Grammy.          

De afgelopen jaren heeft Kings of Leon de voorprogramma's verzorgd van onder andere U2, Pearl Jam en Bob Dylan. Nu zijn ze zelf al bijna een jaar op tournee en ontvingen afgelopen maand twee prestigieuze BRIT Awards voor 'beste internationale groep' en 'beste internationale album'. Het laatste optreden van de familie Followill was op 21 februari in de Heineken Music Hall. Deze show raakte binnen no time uitverkocht en de reacties waren waanzinnig.

KINGS OF LEON
+ support
Donderdag 2 juli
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 42,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur