KINGS OF LEON OP 21 FEBRUARI IN HEINEKEN MUSIC HALL

05-11-2008 @ 22:57

Op zaterdag 21 februari geven Kings of Leon een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
De Amerikaanse rockband Kings of Leon wordt in 2000 opgericht in Tennessee. De band bestaat uit de drie broers Followill en hun neef.
Het debuutalbum 'Youth and Young Manhood' verschijnt in 2003. Twee jaar later brengen ze het album 'Aha Shake Heartbeat' uit. Het derde album 'Because Of The Times' werd door Entertainment Weekly 'Het bekroonde succes' genoemd. Het muziektijdschrift Rolling Stone schreef: 'How good can the Kings of Leon get? They've already gone further than anybody could have guessed'.

Critici die dachten dat de band met het derde album zijn hoogtepunt bereikt had, komen bedrogen uit. Met het nieuwe album 'Only By The Night' en de single 'Sex On Fire' breken Kings of Leon definitief door. Vooral in Engeland is de band groot en krijgen ze lovende kritieken.

In 2007 waren Kings of Leon voor het laatst in Nederland te zien in de Alpha tent op Lowlands. Tijdens dit optreden werd de band aangenaam verrast door het uitbundige en enthousiaste publiek. Ze treden zaterdag 21 februari voor het eerst op in de Heineken Music Hall.

'They're the best band to come out of America in years' - Noel Gallagher, Oasis

'There's a quality to it that other people don't have' - Brandon Flowers, The Killers

'Kings of Leon are the greatest band in the world at the moment' - Ed O'Brien, Radiohead

Donderdag 6 november aanstaande om 17.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen tot vrijdag 7 november 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor Kings of Leon te bestellen via www.livenation.nl. Maximaal 4 kaarten per persoon.

KINGS OF LEON
Zaterdag 21 februari 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 34 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.