CROSBY, STILLS & NASH IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

10-03-2009 @ 12:29

Maandag 6 juli geven Crosby, Stills & Nash een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.
Crosby, Stills & Nash
(CSN) is een van de meest succesvolle en invloedrijke groepen uit de rockhistorie. Vanaf de eerste keer dat David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash meerstemmig samen zingen – in Joni Mitchells woonkamer dan wel Mama Cass Elliots eetkamer, afhankelijk van welk CSN lid het gevraagd wordt - is duidelijk dat hun combinatie van stemmen van unieke wereldklasse is. Omdat de drie al een carrière in respectievelijk The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies achter hun naam hebben, is de geboorte van de eerste supergroep in de popgeschiedenis een feit.
Hun eerste album “Crosby, Stills & Nash” was dankzij de hits “Suite: Judy Blue Eyes” en “Marrakesh express” meteen een succes zoals ook hun optreden op Woodstock. Hun tweede album “Déjà Vu”, dat ze opnemen met Neil Young, met daarop “Almost cut my hair”, “Helpless” en “Teach your children”, geldt nog steeds als een van de hoogtepunten uit de popgeschiedenis.

Zo’n 40 jaar na hun eerste creatieve samenwerking breidt CSN hun repertoire in 2009 uit met twee albums. In het najaar verschijnt een nieuw album geproduceerd door tienvoudig Grammy winnaar Rick Rubin (Johnny Cash, Neil Diamond, Metallica). Daarnaast brengt CSN dit jaar een een album uit met tien onuitgegeven demo-opnames van bekende nummers. Ook worden Crosby, Stills en Nash in juni alle drie opgenomen in de Songwriter’s Hall of Fame. CSN speelde voor het laatst in Nederland in 2005 op het Arrow Rock Festival

Donderdag 12 maart aanstaande om 11.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen tot 17.00 uur, dus vóór de regulieren kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor Crosby, Stills & Nash te bestellen via www.livenation.nl.
CROSBY, STILLS & NASH
Maandag 6 juli 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 59, € 62, € 65 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur