Vaderstad: het eerste boek met eigen soundtrack én videoclip

03-02-2009 @ 17:06

Vaderstad: Een uniek samenwerkingsproject tussen zangeres Nina June en auteur Patrick van Rhijn.

Op 5 maart a.s. verschijnt Vaderstad, het tweede boek van bestsellerauteur Patrick van Rhijn. Een primeur, want Vaderstad is het eerste boek met een eigen soundtrack én een eigen videoclip. Deze unieke combinatie is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen zangeres Nina June en auteur Patrick van Rhijn.
Zangeres Nina June is één van de 15.000 vrouwen die via een ludieke actie door auteur Patrick van Rhijn, bekend om zijn directe manier van schrijven vol humor en zelfspot,  persoonlijk werd benaderd via Hyves, met de bedoeling zijn autobiografische debuutroman Weg van Lila te promoten. Weg van Lila vertelt het verhaal van Djon Maas, een wanhopige vader die vecht voor de voogdij over zijn dochtertje Lila. Geraakt door zijn boek, zocht Nina contact met Patrick. En tijdens hun ontmoeting werd direct duidelijk dat de twee creatieve zielen een bijzondere band hebben. Gebaseerd op zijn verhaal schreef de zangeres het nummer Wonderwater over het omgaan met verlies, dat de soundtrack zal zijn voor Vaderstad, het nieuwe boek van Patrick. De soundtrack zal als fysieke single exclusief in de eerste 10.000 exemplaren van Vaderstad bijgevoegd worden. De tekst van het lied is tevens verwerkt in het boek én de schrijver is te horen in één van de akoestische bonustracks op de single.

Vaderstad is het rauwe, hartverscheurende maar ook hilarische verslag van een vader die schopt tegen het niet naleven van omgangsregelingen. Na het vertrek van zijn vierjarige dochtertje Lila naar haar moeder in Zweden, probeert Djon Maas zijn leven terug op de rails te krijgen. Maar als hij erachter komt dat hij op het punt staat het laatste beetje contact dat hij nog met Lila heeft te verliezen, neemt hij een dramatisch besluit waarvan op dat moment de gevolgen niet te overzien zijn.

Vaderstad is het eerste boek met een soundtrack én videoclip. Het script van de clip is gebaseerd op het boek en de cast bestaat onder andere uit actrice Tatum Dagelet en schrijver Patrick van Rhijn zelf. Voor aanstormend talent Nina June, die vorig jaar het NOS journaal haalde met de uitreiking van haar debuutalbum Little Dreams aan Minister Plasterk, wordt dit de eerste keer dat ze een Nederlandstalige song uitbrengt.
 
De single Wonderwater wordt 20 februari aanstaande in digitale vorm gereleased, gelijktijdig met de videoclip. De fysieke single is exclusief verkrijgbaar in combinatie met het boek Vaderstad. Het boek Vaderstad komt 5 maart aanstaande uit. Kijk voor meer informatie en de gezamenlijke optredens van Nina June & Patrick van Rhijn op www.vaderstad.nl.

Zie ook:

www.karakteruitgevers.nl
www.patrickvanrhijn.nl
www.ninajune.com
www.atproductions.com