SUPER BLUES ROCK VAN IERSE GITARIST SIMON MCBRIDE

25-10-2008 @ 14:40

link'>Simon McBride is afkomstig uit Belfast, Noord-Ierland. Hij begon te spelen op zijn 10e jaar en op 15 jarige leeftijd werd hij door het Engelse Guitarist Magazine uitgeroepen tot “Young Guitarist Of The Year”.
Zijn grote voorbeelden zijn link'>Rory Gallagher en link'>Gary Moore, beiden ook Ierse gitaristen. Na de podiumplanken gedeeld te hebben met o.a. link'>Andrew Strong en de band link'>The Commitments, link'>Slash, link'>Steve Lukather, de groep link'>Sweet Savage heeft Simon heeft inmiddels een eigen band die bestaat uit bassist link'>Gareth Hughes en drummer link'>Paul Hamilton. Dit trio speelde tijdens een recente tour als support van link'>Joe Bonamassa. Nu is het tijd voor link'>Simon McBride om met zijn debuutalbum “link'>Rich Man Falling” meer in de spotlights te gaan staan.
Zowel als zanger als gitarist komt Simon erg sterk over.
Het album bevat mooie, sterke songs, zoals 'Standing still'. Het album heeft een bepaalde groove en de blues-rock vliegt je om de oren. 11 van de 13 nummers op het album zijn eigen songs. De twee covers zijn subliem gekozen. Deze twee covers zijn 'link'>Be my friend' van link'>The Free/link'>Paul Rodgers en 'link'>Power of soul' van link'>Jimi Hendrix.
De invloeden van link'>Rory Gallagher, link'>Jimi Hendrix en link'>Gary Moore zijn merkbaar.

link'>website
link

(cool buzz)