Flaco Jimenez komt naar Rowwen Hèze Slotconcert

22-10-2008 @ 12:07

De legendarische accordeonist Flaco Jimenez is speciale gast tijdens de optredens van Rowwen Hèze op 7 en 8 november in America, Limburg. Met het zogeheten Slotconcert America sluiten de Limburgers het popseizoen traditiegetrouw af in het eigen dorp. Het evenement trekt jaarlijks zo'n 20.000 bezoekers.
Vooral accordeonist Tren van Enckevort verheugt zich op het weerzien met de oude meester uit San Antonio, Texas. 'Het is toch alweer negen jaar geleden dat we met Flaco samen hebben gespeeld. Iedere keer is het weer iets bijzonders. Wat die man met een accordeon kan is geweldig, iedere keer verrast hij je weer met iets bijzonders. Het lijkt wel of wij als Rowwen Hèze iets losmaken bij die man, maar dat doet´ie bij ons ook!´
In 1989 maakt Rowwen Hèze voor het eerst kennis met Flaco Jimenez. Zij speelden toen in het voorprogramma van de man die samen speelde met onder andere Ry Cooder, Linda Ronstadt en the Rolling Stones. In 1992 verzorgde Rowwen Hèze samen met Flaco de afsluiting van de Uitmarkt in Amsterdam, voor veel fans nog steeds een legendarisch optreden. In 1998 ging Rowwen Hèze op bezoek bij Flaco in Texas.
Naast Flaco wordt Rowwen Hèze ook nog door andere gastmuzikanten vergezeld. Welke, dat blijft nog even een verrassing. Met op iedere avond meerdere bands op meerdere podia en een programma dat loopt van drie uur ´s middags tot de tent om drie uur ´s nachts sluit. Het Slotweekend is uitgegroeid tot een hoogwaardig muziekevenement. Ook bijzonder dit jaar: Een zondagmiddagconcert waar Rowwen Hèze samen met fanfare en harmonie speelt: Het Hafa-concert; November Matinee, mede gesubsidieerd door de provincie Limburg.
Het weekeinde in America is geheel uitverkocht. De data voor volgend jaar zijn al bekend: 6, 7 en 8 november.

Het Slotconcert is altijd in het eerste volledige weekend van november.
www.rowwenheze.nl/