Rowwen Hèze doet Limburg lied cadeau

25-06-2007 @ 23:08

Op woensdag 27 juni presenteert Rowwen Hèze een bijzondere ode aan Limburg, de provincie die de band zoveel inspiratie, succes en plezier brengt. Het unieke 'Lied voor Limburg' is vanaf woensdag gratis te downloaden via http://www.rowwenheze.nl/ , http://www.limburger.nl / en http://www.limburg.nl/ . Ook zijn er 25.000 exemplaren in CD vorm gratis beschikbaar via de kantoren en servicepunten van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Deze actie wordt mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Limburg en Media Groep Limburg (MGL), uitgever van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.
27 juni is geen toevallig gekozen datum. De onlangs geridderde Jack Poels viert dan zijn 50ste verjaardag. Samen met Rowwen Hèze bedacht hij afgelopen maand het idee om alle inwoners van Limburg (en daarbuiten) een geschenk aan te bieden in de vorm van een lied. ‘Lied vur Limburg’ is geproduceerd door Tren van Enckevort en opgenomen met medewerking van het Limburgs Symfonie Orkest en het Venloos Vocaal Ensemble. De arrangementen zijn geschreven door Nard Reynders.
Met Gedeputeerde Odile Wolfs en Rowwen Hèze houdt Jack Poels op zijn verjaardag 'Lied vur Limburg' ten doop in het Gouvernement te Maastricht. Zij verrichten de aftrap door het eerste exemplaar te downloaden.
"Het Limburgse land en de Limburgse traditie heeft ons als band altijd enorm veel inspiratie opgeleverd", reageert de jarige Jack Poels. "Daarnaast waren er onderscheidingen, huldigingen en een onnoemelijk aantal andersoortige complimenten. Wij zijn hiervoor zeer dankbaar en willen graag iets terug doen. Een traditioneel liedje, genoemd ‘Lied vur Limburg’, leek ons een geschikt cadeau als blijk van dank voor al dat moois."
Door de intensieve samenwerking met de Provincie Limburg en de Media Groep Limburg is de single ook daadwerkelijk een tastbaar cadeau geworden. Via de kantoren en servicepunten van de MGL zijn er in een éénmalige oplage 25.000 gedrukte CD exemplaren gratis beschikbaar. In de Limburgse dagbladen wordt aangegeven op welke manier mensen in het bezit kunnen komen van een CD.

Van het 'Lied vur Limburg' wordt een partituur geschreven voor koren, harmonieën en fanfares. De Provincie Limburg en de Media Groep Limburg stellen deze partituur gratis beschikbaar voor de vele muziekverenigingen die Limburg rijk is. In de 2e helft van dit jaar volgt hierover meer informatie.