NL Top 20 wordt 'Sterren.NL Top 20'

17-10-2008 @ 11:45

 


 

Met ingang van november wordt het programma de ‘NL Top 20’ omgedoopt tot de ‘Sterren.Nl Top 20’. Daarmee krijgt het populaire digitale muziekkanaal van de TROS zijn eigen actuele Nederlandstalige hitlijst.

Al ruim tien jaar wordt iedere week de Nederlandstalige Top 20 samengesteld door Megamediamagazine.nl aan de hand van verkoopcijfers van de detailhandel en -in stijgende mate- van legale downloadgegevens. Daarvoor werd de lijst samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. Sinds 2005 zenden tal van lokale en regionale omroepen de NL Top 20 uit, een wekelijks radioprogramma waarin presentator Fred Siebelink een overzicht geeft van de Nederlandstalige Top 20 en waarin hij bekende Nederlandse artiesten ontvangt.
Aan de samenstelling van de Nederlandstalige Top 20 bij de naamsverandering in Sterren.NL Top 20 verandert niets. Het radioprogramma blijft qua inhoud ongewijzigd en behoudt zijn plek in de programmering van tientallen lokale en regionale omroepen. De radiouitzending is vanaf 1 november ook als podcast beschikbaar op Sterren.nl.
Daarnaast is er vanaf die datum een half uur durende televisieversie van de Sterren.NL Top 20 op het digitale themakanaal van de TROS te zien. Hierin worden de clips vertoond van alle nieuwkomers, stijgers en vanzelfsprekend de nummer 1 uit de Sterren.NL Top 20.
Tot slot wordt iedere week de Sterren.NL Hit Tip voorgesteld die, zoals de naam al zegt, een kanshebber is voor de Sterren.NL Top 20.
Zowel de radio- als de televisieversie van de Sterren.NL Top 20 wordt geproduceerd door Broadcast Facilities Nederland in opdracht van de TROS.
Alle betrokken partijen zijn enthousiast over deze samenwerking. Hiermee wordt een nog breder platform gecreëerd voor populaire Nederlandstalige muziek, gebaseerd op een actuele en betrouwbare hitlijst.

websites:

www.nltop20.nu/
sterren.nl/
www.megamediamagazine.nl/nltop20