Pop@film 2008: de relatie tussen popmuziek en film

26-09-2008 @ 11:39

Hoe sterk is de relatie popmuziek & film? Wordt een samenwerking een lang huwelijk of blijft het bij een kortstondig avontuurtje? De 6e editie van Pop@film is een talkshow waarin gesproken wordt over de relatie tussen popmuziek en film.
Op 1 oktober spreken onder anderen Jean van de Velde, Paul de Munnik, Daniël Boissevain, Eddy Terstall, Spinvis en de mensen achter de speelfilm ALLES IS LIEFDE onder leiding van popjournalist Britt Stubbe over recente, succesvolle samenwerkingen en nieuwe projecten.
Voorgaande edities van Pop@film brachten aan het licht dat vooral onbekendheid met elkaars wereld een goed gecoördineerde samenwerking in de weg staat. Tal van vruchtbare gezamenlijke acties en projecten hebben echter de afgelopen jaren het licht gezien.
Pop@film is een gezamenlijk programma van Muziek Centrum Nederland en het Nederlands Film Festival.

In Pop@film 2008 komen aan bod:
Jean van de Velde is regisseur van de film Wit Licht waarin Marco Borsato de hoofdrol speelt. De film maakt samen met een concertreeks en een cd deel uit van het grootse gelijknamige project. Van de Velde vertelt over deze unieke samenwerking.
Er zijn ontegenzeggelijk overeenkomsten tussen optreden voor een zaal en acteren op toneel of in een film. Paul de Munnik en Daniël Boissevain praten over hun gezamenlijke vaardigheden.
Spinvis maakte een aantal songs voor Vox Populi, de nieuwe film van Eddy Terstall. Beiden vertellen over hoe hun samenwerking tot stand kwam en verliep.
De titelsong van de film Alles is Liefde werd een grote hit voor Bløf. Het is een van de meeste geslaagde samenwerkingen van popmuziek en film van de laatste jaren. Floris Janssen van muziekmaatschappij EMI en casting-director én bedenker van de film Job Gosschalk geven een blik in de keuken: hoe werd dit een succes?
Tjeerd Bomhof van de band Voicst en Allard van der Werff en Mattijs Mollee van Pink Rabbit vertellen hoe het concept tot stand kwam voor de optredens én de clips van Voicst. Komt de creatieve input voor een videoclip van de popartiest of van de clipmaker? En hoe vertaal je de clip naar een live situatie?

Pop@film 2008 wordt gehouden tijdens het Nederlands Film Festival op woensdag 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in de Theaterzaal van het Festivalpaviljoen (Neude). Toegang na aanmelding via specprog@filmfestival.nl (zolang er nog plaats is).