NIEUW ALBUM JAN SMIT “STILTE IN DE STORM”: STAPPEN VOORWAARTS

30-08-2008 @ 12:57

Donderdag 28 augustus ontving Jan Smit in Paradiso tijdens de albumpresentatie van zijn nieuwe album “Stilte In De Storm” een dubbel platina award uit handen van Edwin Evers. Van het album zijn op de dag van release reeds meer dan 150.000 exemplaren uitgeleverd, wat goed is voor een dubbel platina status.

Met de release van het gloednieuwe album “Stilte In De Storm” toont Jan Smit aan dat zijn rol in de Nederlandse muziek een nog dominantere is geworden. De veertien nieuwe liedjes die op album staan, komen meer nog dan voorheen, voor het overgrote deel uit zijn eigen pen. Daarmee ontwikkelt de nu 22-jarige Volendammer zich verder als een voor  Nederlandse begrippen unieke all-round entertainer. Het nieuwe album is er één voor een zo mogelijk nog bredere doelgroep dan de met tripelplatina bekroonde voorganger “Op Weg Naar Geluk” uit 2006. Ook liefhebbers van een iets meer poppy Jan Smit worden op de nieuweling, zijn elfde inmiddels, op hun wenken bediend. De twee nummer 1 singles die tot nu toe van de plaat verschenen, “ Dan Volg Je Haar Benen” en het titelstuk “Stilte In De Storm”, effenden het pad voor deze iets gewijzigde koers. Zonder overigens zijn eigen ‘volkspop’ geweld aan te doen, want ook liefhebbers van gezellige meezingers komen ruimschoots aan hun trekken.  Het nieuwe album is zeker Jan’s meest persoonlijke geworden, inspiratie putte hij uit hoogte en dieptepunten die zich het afgelopen jaar afwisselden in zijn bestaan. De productie van “Stilte In De Storm” bleef, net als zijn vorige successen, in handen van zijn dorpsgenoten Cees en Thomas Tol, beiden geschoold op het conservatorium.

Vanaf 9 oktober gaat Smit’s uitgebreide “Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour”  van start in de Rijnhal in Arnhem. Tot begin februari 2009 zal Jan met zijn band eeen slordige 150.000 fans ook live laten genieten van de liedjes van het album.