RANDY NEWMAN NA 36 JAAR TERUG IN HET CONCERTGEBOUW

27-08-2008 @ 11:47

Op woensdag 5 november geeft Randy Newman in Nederland een éénmalig concert in de Grote Zaal van het Concertgebouw. De kaartverkoop voor dit concert start zaterdag aanstaande (30 augustus) om 10.00 uur. Het is voor het eerst sinds 1972 dat Newman in het Concertgebouw optreedt.
Randy Newman breekt eind jaren zeventig door in Nederland met de hits ‘Short people’ en ‘Rider in the rain’. Kenmerkend voor het werk van de Amerikaanse componist en zanger zijn zijn ironische, soms sarcastische teksten. Daarnaast heeft Newman zich sinds de jaren tachtig ook toegelegd op het schrijven van soundtracks en filmsongs. Met een Academy Award for Best Original Song, 17 Oscar nominaties, vijf Grammy Awards en 13 Grammy nominaties is Newman één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit.
Inmiddels heeft Newman meer dan 35 albums uitgebracht. Eerder deze maand verscheen zijn nieuwe album ‘Harps and Angels’ dat overal zeer lovende recensies kreeg. Op dit album staat ook het nummer ‘A Few Words In Defense Of Our Country’, dat vorig jaar door het Amerikaanse toonaangevende blad Rolling Stone werd verkozen tot een-na-beste liedje van 2007.
 
RANDY NEWMAN IN CONCERT
Woensdag 5 november 2008
Het Concertgebouw, Grote Zaal - Amsterdam
Entree: €65, €60, €55, €50, € 35 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur.