Within Temptation special guests Metallica en Iron Maiden

18-07-2008 @ 14:39

De internationaal meest succesvolle Nederlandse rockband Within Temptation speelt deze zomer enkele malen met zowel Iron Maiden als Metallica. De band speelde onlangs met het Britse Iron Maiden in het Londense Twickenham Stadium, één van de grootste stadions in Europa. Dit op speciaal verzoek van de leden van Iron Maiden, die dit optreden ook in zijn geheel hebben bijgewoond. Within Temptation zal ook special guest zijn van Iron Maiden tijdens de Nederlandse show van de band in Assen, op 16 augustus.
Over enkele weken zal de band (ook op speciaal verzoek) enkele optredens doen als support van Metallica bij de optredens in Frankrijk en Zwitserland van deze grote Amerikaanse band. Ook op het Belgische Pukkelpop zal de band vlak voor headliner Metallica spelen.
Within Temptation brengt in september wereldwijd een nieuwe DVD en Blu-Ray Disc uit getiteld "Black Symphony", met daarop een registratie van het concert van de band met het Metropole Orkest afgelopen februari in Ahoy. De DVD, waarvan de eerste trailer deze week online verscheen en met zeer veel enthousiasme werd ontvangen, wordt door veel rockliefhebbers als dé DVD-release van het jaar beschouwd. Het Britse Kerrang! Magazine beschouwde het concert al als 'the greatest show on earth' en ook in andere landen is zeer enthousiast gereageerd door de muziekpers.
De band zal dit jaar afsluiten met een exclusieve theatertour in Nederland en België. De band was nog niet eerder in het theater te zien, maar nu al is driekwart van alle kaarten reeds uitverkocht. Als deze tour is afgerond zal de band in twee jaar tijd zo'n 190 keer hebben opgetreden in 40 landen. De teller is inmiddels de wereldwijd 2 miljoen verkochte albums en DVD's gepasseerd.