Mark Norman, Cor Fijneman, Lemon8 en Boy Lamoen op internationaal podium

03-07-2008 @ 14:31

Het gerenommeerde boekingskantoor GlobalTwist Music, leverancier van vele artiesten van internationaal kaliber uit de hoogste house- en tranceregionen, levert in het weekend van 4 tot en met 6 juli 2008 een spraakmakende selectie van haar artiestenroster aan het groots opgezette Roemeense festival B’estfest, gehouden in Boekarest. De GlobalTwist Music artiesten Mark Norman, Cor Fijneman, Lemon8 en Boy Lamoen zullen zij aan zij optreden met wereldberoemde performers als o.a. Nelly Furtado, Alanis Morissette, Kaiser Chiefs, Manu Chao, Roisin Murphy en de legendarische hiphop formatie Cypress Hill.
In navolging van de eerste editie van dit vier-daagse festival - in 2007 beleefde dit festival haar vuurdoop - laat de programmering wederom een diversiteit zien van internationale pop, rock, grunge, folk, latin en hiphop artiesten. Dit jaar echter is het festival uitgebreid met dance; een unicum in festivalland en het bewijs dat deze diverse uiteenlopende stijlen wel degelijk verenigd kunnen worden op een evenement. De hokjesgeest in muziekstijlen is er in de loop van de jaren langzaam maar zeker ingeslopen bij organisaties; daarom is het verfrissend om te zien dat er nog steeds organisaties zijn die wars zijn van deze hokjesmentaliteit en een dergelijke programmering aandurven. Het GlobalTwist Music viertal zal eigenhandig en als enige de dance representeren tijdens B’estfest.

Achtergrondinformatie artiesten
Mark Norman verraste vriend en vijand in 2001 met debuut release “Overkill”; een plaat die razendsnel werd opgepikt door de globale DJ top en hiermee een verfrissende en nieuwe sound neerzette. Holland’s meest succesvolle DJ ooit, Tiësto, nam het duo onder zijn hoede en bracht ze naar zijn Blackhole Recordings waar de één na de andere topproductie afgeleverd werd. Het meest recente Mark Norman wapenfeit is het artiestenalbum “Colours” en de nieuwe single “Bazarus”, die momenteel hoge ogen gooit in dansland.

Cor Fijneman heeft zich al lang geleden ontworsteld aan het predikaat “protégé van Tiësto” en bewijst al jaren dat hij op productioneel gebied uitstekend op eigen benen kan staan. De vele releases op het vermaarde In Trance We Trust label, het artiestenalbum “Monologue” waarvan de globale hits “Venus (Meant To Be Your Lover)” en “Healing” afkomstig zijn en zijn remixwerk voor maatschappijen als Ministry of Sound, Virgin en voor het EMI Music label Positiva zijn hier een overduidelijk bewijs van.

Lemon8
kan gezien worden als een ware house pionier. Al sinds 1992 brengt Lemon8 zijn eerste producties op de markt waarvan de all-time klassieker “Model 8” nog steeds tot de verbeelding spreekt voor vele clubbers. Na kwaliteitsreleases op John Digweed’s Bedrock label en Richie Hawtin’s Plus 8 Records, tevens de productionele thuisbasis van stadsgenoot Speedy J, zwaait Lemon8 tegenwoordig de scepter over zijn eigen label Bandung. In Brazilië mocht Lemon8 in 2003 de Cool Award ontvangen in de categorie Beste Album Internationaal, waarmee hij het Coldplay album “A Rush Of Blood To The Head” naar de 2e plaats verwees.

Boy Lamoen zal tijdens B’estfest drie dagen het publiek opwarmen met minimal en techhouse georiënteerde DJ sets. Als executive producer van clubkrakers zoals “Ooh La Lishious” van JayMen, de Jordy Lishious releases en het vele productie- en remixwerk voor anderen, heeft dit jonge talent al menig internationale releases op zijn discografie mogen bijschrijven. Wellicht niet de meest profilerende DJ van het viertal, maar zeer zeker een hele grote achter de schermen.

Check voor meer info de website van het B’estfest festival: www.bestfest.ro

www.globaltwistmusic.com
www.mark-norman.com
www.djcorfijneman.com
www.myspace.com/djlemon8
www.myspace.com/boylamoen