A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2008 UITVERKOCHT

23-06-2008 @ 22:16

De 16e editie van A Campingflight to Lowlands Paradise is uitverkocht. Nog nooit eerder gingen de 55.000 tickets zo snel over de toonbank.
Lowlands vindt plaats van 15 t/m 17 augustus op evenemententerrein Walibi World in Biddinghuizen. Het programma telt meer dan 175 acts op het gebied van muziek, (straat)theater, dans, comedy, film en literatuur. Enkele grote namen uit het muziekprogramma zijn The Kooks, Sex Pistols, N*E*R*D, Franz Ferdinand, Underworld, dEUS, en The Presidents of the USA. Het programma is nog niet compleet en binnenkort worden nieuwe namen aangekondigd.
Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg is tevreden: "Het muziekprogramma is een mix van bekende namen en nieuwe bands. De snelle uitverkoop van Lowlands laat zien dat het publiek nieuwsgierig is naar de nieuwe generatie bands en dat het zich graag laat verrassen. Lowlands 2008 wordt vooral een festival waar veel nieuwe bands ontdekt kunnen worden". Dit jaar is er op Lowlands veel aandacht voor theater en dans. "We hebben besloten theater en dans weer een prominente plek in de programmering te geven, omdat het echt bij Lowlands hoort", aldus Van Eerdenburg. Onder andere Toneelgroep Amsterdam, Jakop Ahlbom en Helmert Woudenberg komen naar het festival.
Zwarthandel waarbij te dure of valse tickets worden verkocht vormt een terugkerend probleem bij grootschalige evenementen. Van Eerdenburg: "we hebben er dit jaar veel aan gedaan om het zwarthandelaren zo moeilijk mogelijk te maken. Aan de ene kant doen we dit door het publiek er regelmatig op te wijzen dat alleen tickets van officiële verkooppunten te vertrouwen zijn. Hoewel zwarthandel wettelijk niet verboden is, leert de ervaring dat er door zwarthandelaren relatief veel valse kaarten worden aangeboden".
Nu Lowlands is uitverkocht zou de zwarthandel kunnen toenemen. "Om dit tegen te gaan, participeert Lowlands in Live Nation Viagogo Tickettrade". Op deze website kunnen particulieren die onverhoopt niet meer naar het festival gaan hun tickets te koop aanbieden. Voordat de tickets daadwerkelijk in de verkoop gaan worden ze door de organisatie op echtheid gecontroleerd. "Op deze manier ben je er als koper zeker van een echt ticket te hebben", licht Van Eerdenburg toe.
Alle bekendgemaakte namen zijn met toelichting terug te vinden op de officiële Lowlands website www.lowlands.nl. Hier worden komende tijd nog meer namen aangekondigd. Een uitgebreid programma overzicht verschijnt als nrc.next bijlage op donderdag 24 juli 2008.
A Campingflight to Lowlands Paradise 2008
15, 16 en 17 augustus 2008
Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen