SLIPKNOT & SPECIAL GUESTS MACHINE HEAD, CHILDREN OF BODOM NAAR AMSTERDAM

10-06-2008 @ 11:18

Op donderdag 20 november 2008 staat de HMH in Amsterdam geheel in het teken van brute zware metalen. De negen, uit Des Moines afkomstige, gemaskerde mannen van Slipknot brengen dan tijdens hun Europese tour een bezoek aan Nederland. Op 25 augustus aanstaande brengt Slipknot het vierde studio-album uit en ze kunnen niet wachten om deze te promoten aan het grote publiek. Voordat Slipknot op 20 november het podium betreedt, brengen special guests Machine Head en Children of Bodom het publiek alvast ruimschoots in de stemming.
In 1999 breekt Slipknot door met het gelijknamige debuutalbum, die uiteindelijk de platinum status bereikt. Maar niet alleen met dat album en de daaropvolgende platen trekt Slipknot de aandacht. Het feit dat Slipknot behoort tot één van de meest populaire nu-metal bands uit de late jaren negentig, heeft de band mede, zo niet grotendeels te danken aan hun opvallende concerten. Ook in Amsterdam betreden de negen bandleden het podium met elk een eigen afschrikwekkend masker en bijbehorend karakter (#0 tot en met #8). Behalve met de eigenzinnige maskers onderscheidt Slipknot zich tevens door de geïntegreerde horrorelementen tijdens de live-shows. Op 25 augustus aanstaande ligt het nieuwe, nog titelloze, album op de planken en zanger Corey Taylor verklaart niet te kunnen wachten om deze te kunnen presenteren aan het Europese publiek: "It's been a long time coming. I know the European fans have been waiting for this for a very long time. We are breathlessly waiting as well. We cannot wait to throw down with them!"
Slipknot neemt gedurende de gehele aankomende Europese tour twee special guests mee. De ultieme trash metalband Machine Head en de Finse black metalsensatie Children of Bodom zorgen er ook in Amsterdam voor dat het publiek voorafgaand aan Slipknot al een flinke portie metal voor de kiezen krijgt. Wees gewaarschuwd, op donderdag 20 november 2008: Heineken Music Hall = Heineken Metal Hall.
Aanstaande donderdag 12 juni 17.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen dan tot vrijdag 13 juni 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor het concert van Slipknot & Special Guests te bestellen via www.livenation.nl/slipknot.

Voor meer informatie: www.slipknot1.com, www.machinehead1.com, www.cobhc.com en www.livenation.nl

SLIPKNOT & SPECIAL GUESTS MACHINE HEAD + CHILDREN OF BODOM
Donderdag 20 november 2008
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur