Punkrockband The Undeclinables is er klaar voor!

01-04-2008 @ 14:43

Eindelijk is het dan zover: het nieuwe “titelloze” album ligt klaar en verschijnt deze week. The Undeclinables bracht in 2001 (nog onder de naam Undeclinable) hun laatste album Sound City Burning uit op het Amerikaanse label Epitaph. Nu, zeven jaar later, na vele tours door heel Europa, het vertrek van de oude zanger, een naamswijziging en drie jaar hard werken aan nieuwe nummers is de band terug met een ijzersterk album. Twaalf nummers waarin de band muzikaal gezien de voorgaande drie albums samenvat: Their Greatest Adventures (1996), One For The Money (1998) en Sound City Burning (2001). Met de nieuwe zanger Erik van Haaren, ook wel bekend van de band One In A Million, hebben ze een stem gevonden die perfect past bij de geheel eigen sound van The Undeclinables: gevarieerde punkrocknummers met een rauwe rand, natuurlijk weer voorzien van de nodige melodieuze lead‑ en backingvocalen. Met recht de meest bijzondere en beste plaat van de band tot nu toe!
Op www.myspace.com/undeclinable zijn vóórafgaand aan de release alle nummers al te beluisteren voor diegenen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen. De band kon zelf niet wachten om ze aan de rest van de wereld te laten horen en zijn erg benieuwd naar de reacties.
Woensdag 30 april 2008 zullen ze de nieuwe release live presenteren tijdens “Her Majesty's Hardcore Birthday Party” in poppodium W2 te ’s‑Hertogenbosch. Speciaal voor deze gelegenheid komt dit legendarische Koninginnedagfeestje eenmalig terug. Andere bands die dag zijn The Fire (Italië), Uncommon Men From Mars (Frankrijk), San Andreas en The Hot Stewards (Nederland). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.w2.nl
The Undeclinables bestaat sinds 1992 en maakte in de afgelopen zestien jaar drie albums, verschillende singles en mini’s en leverde bijdragen aan compilatie-cd’s voor o.a. Epitaph en Fat Wreck Chords. De band tourde door Europa met o.a. Bad Religion en Ten Foot Pole en speelde met bands als RKL, the Offspring, Me First and the Gimme Gimme’s en nog vele andere, te veel om op te noemen. Er waren eenmalige of meerdere optredens op festivals als Lowlands, Pinkpop, Dynamo, Pukkelpop, Groezrock en Bizar Festival. Daarnaast maakte de band na elke cd-release het welbekende rondje langs het Nederlandse clubcircuit en andere festivals.

The Undeclinables:
Erik van Haaren (zang), Dennis Doesburg (gitaar), Helmer LathouwersJorg Smeets (gitaar), (drums), Skanne van Selst (bas)

www.undeclinables.com