Den Haag komt met 9-daagse Popweek: 17 - 25 oktober

11-10-2008 @ 12:14

9 Dagen is geen week, maar wel de Haagse Popweek!
De Haagse Popweek; een van ’s lands grootste evenementen, georganiseerd door Haags Pop Centrum. Een week zo bomvol popmuziek dat er negen dagen voor nodig zijn in plaats van zeven. In de herfstvakantie, van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 oktober is zowat elk podium in Den Haag bezet met bands, singer/songwriters, dj’s en meer. Paddenstoelen spotten in het bos tijdens je vrije dagen? Daar heb je helemaal geen tijd voor! Vooruit, we hebben er ééntje voor je: die grote wegwijzer en hij wijst naar centrum Den Haag voor de Haagse Popweek!

Dat de Haagse Popweek niet zomaar een paar bandjes zijn die toevallig in verschillende kroegen spelen, bewijzen de cijfers van vorig jaar wel. 27 locaties en 100 acts maakten de Haagse Popweek van 2007 tot een groot succes. Ooit begonnen als een ‘happening’ ter omlijsting van de viering van 15 jaar Haags Pop Centrum in 2001. Inmiddels is de Haagse Popweek uitgegroeid tot een begrip in popminnend Den Haag en ver daarbuiten.
Negen dagen popmuziek in het stadscentrum van Den Haag: niet alleen de acts willen ieder jaar steeds liever op het affiche (èn het podium) staan, maar ook het publiek komt elk jaar in grotere aantallen naar dat podium toe. En terecht! De Haagse Popweek is namelijk de uitgelezen kans om in een korte periode veel acts achter elkaar te zien optreden. De optredens zijn Haagse acts die de Popweek aangrijpen om zich te presenteren aan een breed publiek, dat wil zeggen aan muziekliefhebbers, muziekjournalisten en muziekindustrie. En die zijn er! Dat blijkt wel uit de reacties die vorig jaar her en der verschenen:

Quotes:
LiveXS (website) ”De Popweek laat zien dat Den Haag met recht ‘Popstad nummer één’ genoemd kan worden
ADHC (krant) “Finale Popweek toont aan dat Haagse scène bruist als nooit tevoren..
Volkskrant (website) “De Haagse Popweek is een uitbundige showcase van wat Den Haag op popgebied te bieden heeft…

Popdebat: Hoe wordt Den Haag culturele hoofdstad van Europa in 2018?
Zoals ook in eerdere jaren opent de Haagse Popweek met een popdebat. Het Haags Popdebat gaat over actuele zaken die spelen bij de steeds verder ontwikkelende Haagse popsector. Het voornaamste doel van het Haags Popdebat is het bevorderen van de communicatie tussen de diverse spelers in de regionale popscene en haar muzikanten. Dit jaar staat de kandidaatstelling van Den Haag als culturele hoofdstad 2018 centraal.

Programma: ‘Jongste rockband van NL’ All Missing Pieces sluit Popweek af
De jonge Haagse popgroep All Missing Pieces (de bandleden zijn gemiddeld 13 jaar!) beleefde een van haar eerste echte optredens tijdens de Haagse Popweek in 2006. Inmiddels heeft All Missing Pieces optredens op 3FM, Zwarte Cross, Beatstad en De Haagse KoniginneNach achter de rug. Dit jaar is All Missing Pieces in Paard van Troje een van de acts die de Popweek tot een waardig muzikaal einde zullen gaan brengen. Bijzonder, want gezien hun leeftijd mag de band maar een paar optredens per jaar geven, waarvan dus één tijdens de Haagse Popweek!

Dommelsch Locals Only! On Tour
Dat de organisatie van de Haagse Popweek haar muzikale blik ook naar buiten richt, blijkt uit de toevoeging van de Dommelsch Locals Only! On Tour-karavaan aan de lineup van de Popweek. DLOOT is hét platform waarbinnen jaarlijks de zes meest talentvolle bands van Nederland zich door middel van een tour langs podia en festivals mogen presenteren. En laat het nu net zo zijn dat drie van de zes talenten van dit jaar uit Den Haag komen.

De line-up tot nu toe
All Missing Pieces, Orange Grove, Cooper, John Dear Mowing Club, ReBelle, Moonpilot, Forty Nine (winnaar NK Grunt), Mount Sonar, Xenobia, Dirty Agga Crew, Noiz Boiz, Christian Alsemgeest, Alexander Mckenzie, The Madd, Capisce?, Apex Horizon, Drunktank, Guy Nikkels Band, Reggy Lines, Coup de Villz, Stichting Aight Breakdancers, White Sands, Three Figures, Qrio, Orient Express, Dj Pizda Bolkin, Niambi Summers, Kern Koppen, Jahva Sound, JIP, The Levi's, Vinnie's Vice, Leave (afscheidsconcert), Eva, Ashok Pathak, The Defpenalty, Pzeudonym, Legion & Satellite Smash, Starcatcher, Squirrel & the Hazelnuts, Final Round, Mindscan, All for Nothing, Johnnie Stalker, Charly & Gallus, The Hot Stewards, Longplayers, Suburbs, The Deaf, Trio Escobar.

www.haagsepopweek.nl